Brașov. Parcarea subterană de la Gară, scoasă la licitație pentru proiectul tehnic

Last Updated on august 28, 2020 Pentru că astăzi a început campania electorală, Primăria și-a adus aminte că a promis o parcare subterană la Gară. Motiv pentru care a anunțat că proiectul este tot la stadiul de hârtii, mai exact a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația privind întocmirea studiului de fezabilitate. Nu licitație pentru construcție.

Municipalitatea a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația privind întocmirea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și contractarea asistenței tehnice pentru implementarea proiectului pentru construirea unei parcări subterane și a două pasaje pietonale subterane în zona gării Brașov, anunță Brașov Tv.com

Brașov. Parcarea subterană de la Gară, scoasă la licitație pentru proiectul tehnic 1
(Foto Brasov Metropolitan)

Valoarea estimată a contractului este de 1.273.057,38 RON fără TVA, sumă ce va fi suportată din bugetul local, iar termenul de depunere a ofertelor este 05 octombrie 2020, ora 15.00.

Ideea proiectului este de a amenaja o parcare subterană, pe minimum trei niveluri, vitală pentru zona gării, care va descongestiona circulaţia pe cele mai importante artere şi va determina reducerea emisiilor de CO, NOx, VOCs, PM10 și CO2 prin reducerea numărului de vehicule aflate în căutarea unui loc de parcare, minimizarea ambuteiajelor, reducerea nivelului de zgomot și vibrații. Amenajarea include două pasaje pietonale subterane pe B-dul Gării, în legătură cu parcarea, iar pentru zona supraterană sunt propuse noi funcțiuni urbanistice, de exemplu un parc, astfel încât aceasta să-și recâștige atractivitatea pentru cetățenii municipiului și pentru turiști.

Terenul pe care se va face amenajarea este pe domeniul public al Municipiului Brașov și are o suprafață totală de 94.716 mp, din care aproximativ 37.000 se află pe Bulevardul Victoriei, aproximativ 50.236 mp se află pe Bulevardul Gări, iar restul în parcarea de la gară.

Licitația include și obligația câștigătorului de a realiza documentațiile pentru obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare, studiul topografic, geotehnic, hidrogeologic, de trafic, studiul peisagistic și de amenajare urbană, precum și un studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței energetice a construcției

Previous Story

Și Focșaniul este mai tare ca Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „O știre de azi aproape că m-a electrocutat! Administrația din Focșani a decis construirea unui Nou Spital („doar” Județean – că ei nu au ambiții deșarte!), adică”:

Next Story

(Video) Fetele care vor salva Brașovul de George Scripcaru. Flavia Boghiu: „Careu de dame în politica locală. oate la 1.60 m și 50 kg. Dar esențele tari se țin în sticluțe mici, nu?