Brașov. DEFINITIV. Aristotel Căncescu și Dorel Toma nu pot candida la alegerile din 2020

Last Updated on august 24, 2020 Dorel Toma şi Aristotel Căncescu nu pot candida la alegerile din 2020, decizia este una definitivă, dată de Curtea de Apel Brașov.

Astfel, Dorel Toma a fost „descalificat” din cursa pentru funcţia de primar al oraşului Ghimbav (unde candida din partea PSD), după ce Tribunalul Braşov a emis vineri o decizie definitivă prin care a respins candidatura acestuia.

Brașov. DEFINITIV. Aristotel Căncescu și Dorel Toma nu pot candida la alegerile din 2020 1

Reamintim că în 19 august, Biroul Electoral Ghimbav a aprobat candidatura lui Dorel Toma pentru un nou mandat de primar la Ghimbav, însă, decizia a fost contestată la Judecătoria Braşov în instanţă de PNL şi Partidul Verde, pe motiv că pe unele tabele de semnături nu era menţionat numele candidatului, iar magistraţii au decis respingerea candidaturii.

Sentinţa a fost atacată la Tribunalul Braşov, însă şi magistraţii acestei instanţe au apreciat că Dorel Toma nu poate candida, astfel că nu se va regăsi pe buletinele de vot din 27 septembrie, anunță bzb.ro.

Celălalt politician din „vechea gardă” care nu poate candida este Aristorel Căncescu. El a fost desemnat de ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, însă, când s-au strâns semnăturile, numele lui nu era menţionat pe mai multe tabele.

În aceste condiţii, în 19 august, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Braşov a respins candidatura, anulând 571 de semnături de susţinere (din cele 3.107 depuse), care erau pe liste pe care nu era menţionat numele candidatului.

După scăderea celor 571 de semnături, au mai rămas doar 2.536, în condiţiile în care pentru validarea candidaturii era nevoie de minim 2.596 de susţineri. Decizia BEJ a fost contestată la Tribunalul Braşov, însă instanţa a decis că Aristotel Căncescu nu poate candida.

Previous Story

Brașov. Turiștii care au aruncat gunoaie pe Tâmpa, amendați de jandarmii montani. „Nu avem pretenția că putem rezolva această problemă”

Next Story

Se amână iar inaugurarea Aeroportului Brașov? Vom afla doar peste şase luni dacă Aeroportul va avea turn de control clasic sau virtual