Brașov. De ce s-au speriat cei de la PNL de USR? Tudor Benga: „O să apară niște omuleți albastru-portocalii care or să fie mulți, chiar dacă nu toți, din cu totul alt film decât erau mulți, chiar dacă nu toți, dintre aleșii de până acum. O să-și bage nasul prin tot soiul de hârtii, o să cotrobaie prin tot soiul de sertare, o să pună tot soiul de întrebări, pe scurt or să facă genul de chestii pentru care vor fi fost trimiși acolo de alegători. Fix cum s-a întâmplat prin Parlamentul României și prin consiliul general și alea de sector din București de prin 2016 încoace”

Last Updated on august 19, 2020 Alegerile din 27 septembrie pot fi un moment istoric pentru Brașov. Cei de la USR-Plus pot face majoritate în Consiliul Local și Consiliul Județean ceea ce s-ar traduce cu un dezastru pentru liderii PNL care au condu Brașovul de atâția ani.

Cel mai bun exemplu este Gabriela Firea care cu greu mai poate face combinații ilegale fiind supravegheată de consilierii USR. Ea este sufocată și de procese pentru prostiile administrative pe care le-a făcut.

Asta este marea spaimă și a celor de la PNL Brașov, că cei de la USR își vor băga nasul în afacerile ilegale făcute în atâția ani, pe care le vor prezenta publicului și procurorilor.

Tudor Benga: „Și cum stăteam eu și scriam de zor dimineața asta la capitolul de transport metropolitan din programul pentru președinția Consiliului Județean (pe care îl voi publica mâine probabil, e cel de-al optulea din zece) deodată văd că-mi explodează feed-ul cu știri despre autobuzele din Brașov. Și cum stăteam eu și detaliam cum poate fi optimizată rețeaua RATBV pentru a avea un transport metropolitan adevărat, deodată aflu că de fapt directorul RATBV are alte treburi zilele astea și anume cum să cenzureze mai cu sârg campania noastră electorală. Jos cu spoturile pentru Coliban din autobuze, sus cu reclama “pozitivă” despre realizările Primăriei. Ar fi de-a dreptul caraghios, dacă n-ar fi, foarte posibil, penal.

Brașov. De ce s-au speriat cei de la PNL de USR? Tudor Benga: „O să apară niște omuleți albastru-portocalii care or să fie mulți, chiar dacă nu toți, din cu totul alt film decât erau mulți, chiar dacă nu toți, dintre aleșii de până acum. O să-și bage nasul prin tot soiul de hârtii, o să cotrobaie prin tot soiul de sertare, o să pună tot soiul de întrebări, pe scurt or să facă genul de chestii pentru care vor fi fost trimiși acolo de alegători. Fix cum s-a întâmplat prin Parlamentul României și prin consiliul general și alea de sector din București de prin 2016 încoace” 1

Nu-i prima oară când suntem șicanați și foarte probabil nu este nici ultima. Am trăit mai rele de atât în ăștia patru ani și am dubii că nu vom mai trăi și altele toamna asta. Cam ăsta e deocamdată nivelul în competiția politică românească și n-o să se schimbe treaba asta cu flori și poezie ci cu participare la vot. Am însă un sfat cât se poate de prietenesc pentru oamenii care lucrează în instituțiile de stat: nu vă puneți pielea la bătaie pentru șefii voștri politici. Șefii politici sunt vremelnici, cazierul judiciar nu. Șefii voștri politici vă vor arunca sub autobuz (no pun intended) fără să clipească, iar voi veți plăti pe viață pentru că n-ati îndrăznit să ziceți NU când vi s-a cerut să comiteți ilegalități pentru ei.

Știu foarte bine că în multe instituții publice cultura managerială e complet abuzivă iar puterea șefilor politici e teribil de apăsătoare. Știu de asemenea că majoritatea funcționarilor publici vor doar să-și facă treaba iar țara asta n-o să iasă cu adevărat la lumină decât in clipa in care politica și administrația publică vor fi suficient de bine separate precum în țările occidentale. Nu știu câte funcții de primar vom câștiga noi USRPLUS-ul toamna asta și nici unde anume.

Știu însă un lucru: de prin octombrie noiembrie incolo anul ăsta, in mii de consilii locale și județene de prin țara asta o să apară niște omuleți albastru-portocalii care or să fie mulți, chiar dacă nu toți, din cu totul alt film decât erau mulți, chiar dacă nu toți, dintre aleșii de până acum. O să-și bage nasul prin tot soiul de hârtii, o să cotrobaie prin tot soiul de sertare, o să pună tot soiul de întrebări, pe scurt or să facă genul de chestii pentru care vor fi fost trimiși acolo de alegători. Fix cum s-a întâmplat prin Parlamentul României și prin consiliul general și alea de sector din București de prin 2016 încoace.

Iar chestia asta va strica feng-shui-ul multor oameni. Indiferent cum se vor reconfigura majoritățile și indiferent că primarul se va schimba sau nu, omuleții ăștia cu ochi mari și curioși proaspăt aleși prin consilii o să inceapa să umble p-acolo pe coridoare și prin birouri și să întrebe da’ de ce așa și pe dincolo. Vor face live-uri de prin ședințe de comisii și consiliu, vor posta despre proiecte de HCL-uri ÎNAINTE să fie adoptate, și alte asemenea erezii. Va apărea un grad de transparență în politica locală din țara asta cu care mii de UAT-uri nu vor fi fost obișnuite în ultimii treizeci de ani. Așa că bine și constructiv ar fi să ne obișnuim cu toții de pe acum cu inevitabilul și să începem să lăsăm în urmă practicile ultimelor decenii. Fiindcă indiferent cât de încet vine schimbarea ea până la urmă vine negreșit. Vezi inclusiv Belarusul dacă mai e nevoie de exemple!”

Previous Story

Brașov. PNL vs USR. Lucian Mindruta: „In sfarsit, un ad politic mai de doamne-ajuta!”

Next Story

Brașov. Radu Hossu: „De ce Allen Coliban este singurul cu șanse reale de a-l învinge pe Scripcaru? Pentru că așa o arată datele….”