Brașov. Autoritățile au promis 28 de paturi noi la ATI. S-au amenajat doar 15 locuri, 13 au fost mutate dintr-un loc în altul

Last Updated on august 7, 2020 Pentru Focarul Brașov, autoritățile au anunțat un spital modular cu 28 de locuri. Vor fi 28 de locuri dar 13 locuri de la  Spitalul Județean vor fi desființate, iar la nou spital doar 15 vor fi de terapie intensivă.

De la bun început, Consiliul Județean Brașov a comunicat public faptul că noua secție va avea 28 de paturi complet echipate pentru terapie intensivă, pe lângă cele 13 care deja funcționează în Spitalul Județean Brașov.

Brașov. Autoritățile au promis 28 de paturi noi la ATI. S-au amenajat doar 15 locuri, 13 au fost mutate dintr-un loc în altul 1

Joi, însă socoteala s-a schimbat. Nu vor fi 28 de paturi de terapie intensivă, ci doar 15, din care noi sunt doar două, anunță .digi24.ro.

Dr. Andrea Neculau: Foarte probabil o primă etapă va fi operationalizare a 15 paturi, respectiv a celor care erau deja existente în secția de până acum, pe care le vom muta aici, urmând să ne extindem pas cu pas prin atragerea de personal pentru care există deja planuri.

Viitorul spital COVID, care se construiește în curtea Spitalului Județean, va avea 28 de paturi ATI – 14 pentru terapie intensivă ventilație și 14 pentru terapie intensivă intermediară „pentru cazurile care nu au necesitat ventilație sau pentru cele care vin din secții premergător pentru a trece pe ventilație”, informează bizbrasov.ro.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Biciclist lovit de mașină pe Griviței

Next Story

(Video) Suporterii lui ACS SR Braşov au anulat reunirea echipei! Jandarmii au interzis antrenamentul