Boroda George: „Unde ne lăsăm bicicletele, în Brașov? În acest moment, nicăieri pe spațiul public. Asta pentru că, deși administrația Scripcaru se laudă cu zeci de kilometri de piste de biciclete pe hârtie, în Brașov nu există în prezent niciun garaj și nicio parcare pentru biciclete”.

Last Updated on august 10, 2020 Boroda George pune în discuție parcarea bicicletelor în Brașov. Primăria este preocupată doar de parcarea autoturissmelor.

Boroda George: „Unde ne lăsăm bicicletele, în Brașov ?
În acest moment, nicăieri pe spațiul public.
Asta pentru că, deși administrația Scripcaru se laudă cu zeci de kilometri de piste de biciclete pe hârtie, în Brașov nu există în prezent niciun garaj și nicio parcare pentru biciclete.

Boroda George: „Unde ne lăsăm bicicletele, în Brașov? În acest moment, nicăieri pe spațiul public. Asta pentru că, deși administrația Scripcaru se laudă cu zeci de kilometri de piste de biciclete pe hârtie, în Brașov nu există în prezent niciun garaj și nicio parcare pentru biciclete”. 1

Mai mult, celor care folosesc in mod uzual bicicleta le este foarte dificil să găsească locuri unde să-și lase bicicleta în oraș, pe parcursul zilei.

Soluția este extrem de simplă: se pot monta pe spațiul public, în proximitatea blocurilor de locuințe, garaje speciale, pentru biciclete. Ele pot fi supravegheate video și pot fi accesate folosind un card electronic.

Într-un studiu realizat de Comisia Europeană, distanță acceptabilă este de sub 75m de locuința pentru 46% dintre locuitori, sub 150m pentru 32% și peste 150m pentru 21%.

Este evident că orice om și-ar dori ca aceste parcări pentru biciclete să fie cât mai aproape de casă, dar atunci când aceste parcări lipsesc cu desăvârșire, lucrurile se complică pentru cei care își doresc să folosească acest mijloc de transport alternativ, nepoluant.

Din 27 Septembrie avem ocazia să schimbăm direcția de dezvoltare a Brașovului către una sustenabilă, verde și durabilă”.

Monica Juncu: Mi-am cumpărat loc de parcare (mașină, deși nu am), într-un cartier rezidențial nou, tocmai pentru a monta un astfel de rastel.
Din păcate, nu o voi mai face.
Boroda George: „Unde ne lăsăm bicicletele, în Brașov? În acest moment, nicăieri pe spațiul public. Asta pentru că, deși administrația Scripcaru se laudă cu zeci de kilometri de piste de biciclete pe hârtie, în Brașov nu există în prezent niciun garaj și nicio parcare pentru biciclete”. 2

E o problemă majoră cu privire la lipsa parcărilor, nu există pentru vizitatori și parchează oamenii aiurea (deși au promis 30% spații verzi și locuri de joacă, plus locuri suficiente de parcare).

Chiar daca e proprietate privată, nu montez blocator și o las liberă pentru cine are nevoie, cu toate că majoritatea celor din jur aruncă cu vorbe-n mine, prefer să nu le precizez.
Cam așa se prezintă situația…
Verdeața e în reclame.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „Omi, bunica mea, are 90 de ani. A prins Regele, Mareșalul, intrarea rușilor în țară și transformarea Brașovului în orașul Stalin, a prins foametea, frica și revolta muncitorilor de la Steagu Roșu din 1987, apoi Revoluția și tranziția. Ce vrei tu pentru Brașov?, am întrebat-o pe bunica mea”

Next Story

Brașovul în scenariu galben pentru deschiderea școlilor? Fotografia momentului. Cine poate merge la școală