Allen Coliban: „Pur și simplu, îmi vine greu să cred ce fac incompetenții numiți de Scripcaru la conducerea Coronei. Handbalista Daciana Hosu are dreptul să revină la handbal după o pauză de 9 luni, dar nu poate din cauza clubului Primăriei Brașov”

Last Updated on august 29, 2020 Primarul George Scripcaru este acuzat că a distrus sportul Brașovean. Echipa de handbal Corona Brașov a fost condamnată pentru dopaj și trimisă în liga a doua, echipa de polo a fost desființată, fotbal nu mai există de mult, baschetul este în anonimat total.

Allen Coliban: „Pur și simplu, îmi vine greu să cred ce fac incompetenții numiți de Scripcaru la conducerea Coronei.
Handbalista Daciana Hosu are dreptul să revină la handbal după o pauză de 9 luni, dar nu poate din cauza clubului Primăriei Brașov.

Allen Coliban: „Pur și simplu, îmi vine greu să cred ce fac incompetenții numiți de Scripcaru la conducerea Coronei. Handbalista Daciana Hosu are dreptul să revină la handbal după o pauză de 9 luni, dar nu poate din cauza clubului Primăriei Brașov” 1

Amintesc că politrucii numiți de Scripcaru la clubul Corona au achiziționat tratamente interzise de regulamentele anti-doping și le-au obligat pe sportive, prin Regulamentul de Ordine Interioară, să efectueze acele ședințe de terapie cu laser intravenos punând în pericol echipa națională de handbal feminin a României și carierele sportivelor. Au urmat suspendările firești în astfel de cazuri, timp în care nicio jucătoare suspendată nu a beneficiat de niciun venit de la club, conform ProSport.

Dacă ar fi avut un minim bun simț conducătorii clubului Primăriei Brașov, le-ar fi lăsat pe jucătoare să-și rezilieze contractele amiabil pentru a putea să-și reia carierele la alte cluburi. Din păcate, jucătoarele aflate încă sub contract nu sunt lăsate să plece, iar imaginea Brașovului continuă să fie una rușinoasă în sportul românesc.

Mai mult, Corona Brașov se gândește să dea jucătoarele în judecată. ”În situația în care există astfel de intenții ale jucătoarelor, ne gândim serios de a le acționa în instanță. S-a stabilit culpa jucătoarelor și, din punctul nostru de vedere, mai degrabă clubul este îndreptățit să le acționeze în judecată, decât invers. Culpa rezidă în sancțiunea pe care au primit-o. De ce au fost suspendate jucătoarele? Pentru că au încălcat reglementările anti-doping, există o decizie în acest sens”, a fost declarația făcută de avocatul Coronei, Dan Idita, pentru ProSport.

Prin aceste decizii greu de înțeles, Corona riscă procese pe care are mari șanse să le piardă, iar eventualele despăgubiri le-am plăti noi, contribuabilii brașoveni, nu adevărații vinovați. La fel cum am plătit facturile de la clinica incriminată, la fel cum am plătit serviciile avocatului pus să apere Corona.

Ce ar trebui să știe Scripcaru și incompetenții numiți de el? Ar trebui să știe că reputația bună se construiește greu și se pierde ușor. Corona are nevoie de timp și strategii pentru a se recredibiliza. Dar, din păcate, prin modul cum este administrat, nu se îndreaptă în direcția corectă. Dovada lipsei de încredere în autoritățile brașovene este mutarea de către Federația Română de Handbal a Centrului de Excelență la Sfântu Gheorghe

Când voi ajunge primar, mă voi asigura că va avea loc un audit complet, audit cerut încă din iarnă.
Mă angajez ferm că nu vor mai exista numiri politice la clubul finanțat din taxele brașovenilor și toate procesele și procedurile de la club vor fi transparente.
Voi avea grijă să construim o strategie pe termen mediu și lung prin care să aducem copiii la sportul de performanță și lumea în tribune”.

Previous Story

Accident Brașov. Doi adulți și doi copii au ajuns la spital în urma unui accident pe DN 1

Next Story

4 din 5 brașoveni infectați cu COVID s-au vindecat. 154 au murit după ce s-au infectat