Brașov. Flavia Dobrescu: „Mergeți, votați! …până nu ni se construiește un mall pe Tâmpa sau ne mansardează Cetatea să facă delfinariu”

Last Updated on august 17, 2020 Brașovul a picat testul arhitectural. Primăria pare că a închis bine ochii la dezvoltatorii imobiliari în loc să se îngrijească de aspectul orașului.

Flavia Dobrescu: „Aș fi vrut să mă pricep mai bine la fotografie, ca să pot să ilustrez mai expresiv cât de prost e trântit acest bloc pe strada Al. I. Cuza. Cum închide linia orizontului într-un mod foarte apăsător pt pietoni. Asta înseamnă să nu ai viziune de ansamblu.

Brașov. Flavia Dobrescu: „Mergeți, votați! ...până nu ni se construiește un mall pe Tâmpa sau ne mansardează Cetatea să facă delfinariu” 1

‘Administrația Scripcaru’ (dacă îi putem spune așa… deși sună ridicol de profesionist😆) este adesea criticată că nu are o ‘imagine de ansamblu’. Si asta nu se manifestă doar asa, la nivel de planuri mărețe, de a da un stil acestui oraș.

Nu avem luxul să purtăm dezbateri așa complicate. Orizonturile înguste ale actualei administrații se manifestă până la cel mai basic nivel – nu conștientizează că o clădire trebuie să arate OK și văzută de departe. Daca se vede ok din strada pe unde se face intrarea gata…e suficient și îi dăm aprobare.

La fel s-a întâmplat și cu mansardarea aia de pe Mureșenilor care este literalmente o crimă la adresa identității vizuale a centrului vechi. Numai că nu se vede de pe stradă, se vede doar de pe Cetate… deci cumva e ok. A primit aprobare, chiar dacă strică peisajul exact din punctul in care sunt făcute mare parte din pozele reprezentative pt oraș. Logica noastră nu e cu bătaie prea lungă și nu putem să procesăm așa multe informații.

Singura soluție știm care e… vin alegerile locale… mergeți, votați! …până nu ni se construiește un mall pe Tâmpa sau ne mansardează Cetatea să facă delfinariu”.

Previous Story

Electoral. Cu bilet RATBV de Braşov, până la Tărlungeni. Dumitru: „A simțit când îi mângâia vântul pnl George Scripcaru că în Cartierul Izvor – Tărlungeni stau mulți care au buletin de Brașov și a zis că ar fi cazul să își securizeze niște voturi. Și te duce până în Livada Poștei nu te lasă la marginea orașului ca în cazul traseelor metropolitane”

Next Story

Mihai Codruț Nanu: „Baschetul pe iarbă. Locul de origine: Brașov, România. PS: ar putea fi denumit “Baschet de Câmp”. Primește trofeul “cea mai tare spoială de cartier”