Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
6 zone din Brașov, depozite ilegale de deșeuri, care pun în pericol sănătatea brașovenilor

6 zone din Brașov, depozite ilegale de deșeuri, care pun în pericol sănătatea brașovenilor

Last Updated on august 14, 2020 Șase zone din Brașov s-au transformate în adevărate depozite de deșeuri care pun în pericol sănătatea oamenilor. Polițiștii locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului au demarat procedurile pentru somarea și sancționarea proprietarilor.

Au fost verificate terenuri amplasate pe Șoseaua Cristianului, 13 Decembrie, Laminoarelor, Ciceu și pe Pictor Luchian. La ultima adresă menționată, proprietarul, în urma discuțiilor cu polițiștii locali, a înțeles care îi sunt obligațiile în ceea ce privește igienizarea terenului, astfel că și-a curățat deja zona. De asemenea, pe strada 8 Martie s-au început lucrările de ridicare a depozitului ad-hoc de reziduuri.

6 zone din Brașov, depozite ilegale de deșeuri, care pun în pericol sănătatea brașovenilor 1

Pentru celelalte locații au fost emise somații în vederea salubrizării, igienizării și securizării zonelor afectate, conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului. Unul dintre cei somați a fost sanctionat cu 3.000 lei pentru neconformare, însă ulterior și-a ridicat gunoiul de pe proprietate.

În celelalte cazuri polițiștii locali monitorizează, iar în cazul în care oamenii nu își salubrizează terenurile vor fi aplicate sancțiunile prevăzute de actul normativ amintit, adică între 3000 și 6000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru cele juridice amenda poate ajunge și la 50.000 lei, transmite realitateadebrasov.net.

Sunt și cazuri în care polițiștii locali se confruntă cu situații dificile până la identificarea proprietarilor de terenuri/imobile.Una dintre cele mai complicate spețe se referă la cazul imobilului situat pe str. 13 Decembrie și al carui proprietar este o societate comercială înregistrată de un cetățean străin.

Sediul social al SC-ului din Brașov a fost executat silit și vândut la licitatie de o instituție bancară, iar asociatul SRL-ului nu mai locuiește în România de mult timp. După îndelungate cercetări, polițiștii locali au trimis somația pe o adresă de mail a societatii din străinătate, care a comunicat faptul că a desemnat un reprezentant juridic ce se va ocupa de rezolvarea problemei.

Previous Story

Video Brașov. Robert Lazar: „În ultimele zile, Tâmpa arată ca o groapă de gunoi. Tâmpa strigă ajutor”. Aude cineva? 

Next Story

Brașov. Măști de protecție oferite GRATUIT persoanelor cu venituri mici din municipiu. Vezi condițiile