Medicul Florin Orţan vs Raed Arafat. „Dacă acest asimptomatic stă cuminte acasă cu mască pe botic şi face duş în cadă şi după ce face dezinfectează cu clor, consider că este o măsură mai mult decât suficientă”

Last Updated on iulie 14, 2020 Medicul Florin Orţan s-a contrat cu Raed Arafat în Comisia Juridică a Senatului pe legea privind carantina şi izolarea. Trebuie sau nu internați obligatoriu asimptomaticii?

Raed Arafat, citat de bzb.ro : „Pacientul asimptomatic are COVID-19. Măsura care s-a luat în România a fost să nu se amestece asimptomatici care sunt potenţiali contagioşi. Un studiu de la Universitatea Yale arată că peste 50% din infecţiile cu COVID-19 sunt transmise de asimptomatici.

Medicul Florin Orţan vs Raed Arafat. „Dacă acest asimptomatic stă cuminte acasă cu mască pe botic şi face duş în cadă şi după ce face dezinfectează cu clor, consider că este o măsură mai mult decât suficientă” 1

Să nu inducem populaţia în eroare că noi îi închidem în puşcărie, pentru că ei sunt cu simptome uşoare, fără să îi zicem că dacă mergeţi acasă, peste două – trei zile puteţi să fiţi în stop cardiac. Dacă se decide ca asimptomaticul să stea cu familia, familia este expusă”.

Medicul Florin Orţan nu a părut prea impresionat de agresivitatea acestei boli. „Asimptomaticul e asimptomatic pentru că are doze mici virale, e asimptomatic pentru că nu tuşeşte şi nu strănută.
Având doze mici virale el împrăştie cantităţi mici de virus. Dacă acest asimptomatic stă cuminte acasă cu mască pe botic şi face duş în cadă şi după ce face dezinfectează cu clor, consider că este o măsură mai mult decât suficientă”, a afirmat Orţan.

În schimb, el este de acord cu sancţionarea celor care nu respectă măsura izolării la domiciliu: „consider soluţia din Spania, amenzi şi chiar condamnări la închisoare şi sunt perfect de acord cu acest lucru”.

Previous Story

Coronavirus. „Brașovul e depășit” spune medicul Virgil Musta

Next Story

Tudor Benga: „Realitatea seacă e că infrastructura medicală a Brașovului este la pământ. Multe clădiri spitalicești din municipiu și din județ sunt pur și simplu niște maghernițe insalubre în care n-ar avea ce căuta nici oameni sănătoși darmite cei bolnavi”