La Brașov pute iar, la Codlea viceprimarul Erwin Albu a obligat un poluator să se închidă temporar. Ar trebui primarul Brașovului, viceprimarii să se implice ca Erwin Albu?

Scandal ieri în cartierul Avantgarden – Bartolomeu. A mirosit ieri seară rău de tot astfel încât locuitorii au plecat în căutarea sursei poluante. Primarul Brașovului și viceprimarii nu s-au implicat. În schimb, la Codlea, viceprimarul Erwin Albu a obligat o companie să-și suspende activitatea din cauza mirosurilor insuportabile. .

Erwin Albu: „Codleni, va doresc primul weekend fara mirosuri!
In urma demersurilor si semnalelor mele, in timp ce altii din conducerea primariei se fac ca nu miros si nu vad, am gasit deschidere la conducerea firmei Organic Fertilplant SRL, iar aceasta si-a sistat activitatea pana saptamana viitoare, pentru intrarea intr-un proces de verificare a instalatiilor.

Voi fi in continuare pe pozitii”.

Vezi aici Video:

Câteva zeci de locuitori din Avantgarden 3 au ajuns și la poarta companiei JF Furnir, cea identificată că ar emite mirosurile respective. Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu, a declarat pentru Biz Brașov că așteaptă raportul colegilor care au fost prezenți aseară la verificări, dar că „ceva se simțea”.

Acesta a spus că procesul de fabricație autorizat la compania austriacă nu necesită prezența unor substanțe toxice sau chimice care să emane astfel de mirosuri, astfel că va fi analizată și autorizația de mediu pe care au obținut-o cei de la JF Furnir.