Focar Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Din câte știu eu, nu mai sunt locuri la ATI”

Last Updated on iulie 22, 2020 Medicul Andreea Moldovan a anunțat luni la Digi 24 că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă pentru cei infectați grav cu coronavirus, informează Biz Brașov. 

Medicul braşovean spune că problema reală şi stringentă se află la ATI pentru că „ceea ce de fapt îngrijorează este că numărul pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă este în creştere, deoarece numărul paturilor de terapie intensivă destinate pacienţilor Covid-19 este deocamdată fix şi stabil.

Focar Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Din câte știu eu, nu mai sunt locuri la ATI” 1

Pacienţii care ajung la ATI au un rulaj destul de încet pe paturile respective pentru că şi sejurul de obicei este prelungit şi atunci acolo este pentru noi marea problemă. Nu neapărat numărul mare de cazuri este o problemă pentru că sunt mulţi pacienţi asimptomatici, ci pentru faptul că există printre aceştia pacienţi care au nevoie de terapie intensivă, acolo probabil că ne vom bloca”.

Dr. Andreea Moldovan a încheiat prin a spune că la Braşov „din câte ştiu nu mai sunt locuri la ATI”, exemplificând chiar cu faptul că ieri noapte un pacient care avea nevoie de terapie intensivă a fost pus sub tratament la UPU de la Spitalul Judeţean Braşov.

Previous Story

(Video) Accident Brașov. Un tânăr a murit pe loc după ce a ajuns cu bolidul decapotabil sub roțile unei dube

Next Story

8 străzi din Brașov nu vor avea apă marți, 21 iulie