Epidemiolog: „Atât la Brșov, cât și la Prahova, Dâmbovița situația a cam fost scăpată din mână. Pentru că nu se poate să avem o creștere atât de bruscă la niște județe și la niște populații la care creșterea durează deja de 3 săptămâni”

Last Updated on iulie 15, 2020 Molnar Geza, epidemiolog, a explicat la Digi24 că situația de la Brașov a fost scăpată de sub control. Acesta a explicat și ce se întâmplă după infectare, în primele 10 zile.

Molnar Geza, epidemiolog: „Începem să ajungem la vârf. După două, trei săptămâni trebuie în mod biologic să urmeze începere descreșterii morbidității care va avea o durată probabilă de 30, 35 de zile, în descreștere, nu cu dispariția virusului, ci cu dispariția stărilor epidemice din diferite județe.

Epidemiolog: „Atât la Brșov, cât și la Prahova, Dâmbovița situația a cam fost scăpată din mână. Pentru că nu se poate să avem o creștere atât de bruscă la niște județe și la niște populații la care creșterea durează deja de 3 săptămâni” 1

Atât la Brșov, cât și la Prahova, Dâmbovița situația a cam fost scăpată din mână. Pentru că nu se poate să avem o creștere atât de bruscă la niște județe și la niște populații la care creșterea durează deja de 3 săptămâni

Asimptomaticii joacă un rol destul de important în transmitere. Lumea științifică împarte perioada de asimptomatic în trei etape.

În primele trei, patru zile de la momentul infectării transmiterea este destul de redusă.

După a patra, a cincea zi și până în a opta a noua zi, transmiterea este accentuată virusul a avut timp suficient să se multiplice în cavitatea oro-faringiană și, prin rezistența naturală a organismului – tânăr sau sănătos – înmulțirea are loc, dar nu are loc debutul simptomatologic care să necesite prezentarea la spital. Asta este perioada cea mai periculoasă.

Iar după cele 10 zile scade semnificativ rata de transmisibilitate”.

163 de persoane confirmate cu Covid 19 au cerut externarea, la cerere, din spitalele braşovene, potrivit BizBrasov.ro, care citează surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. O parte dintre aceştia s-au reîntors la spital după câteva zile când starea li s-a agravat. Celor 163 de braşoveni infectaţi cu SARS CoV-2 li s-a recomandat să stea în izolare la domiciliu, ei nefiind verificaţi în niciun fel, după ce CCR a declarat săptămâna trecută că izolarea şi carantina sunt neconstituţionale.

Previous Story

Brașov. Alte 62 de cazuri de coronavirus. 637 de cazuri la nivel național, 658 de asimptomatici s-a EXTERNAT la cerere

Next Story

De ce are Braşovul cele mai multe cazuri de Covid? Anca Bâtiu,: „În Făgăraș o persoana confirmata pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane…”