Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
De ce are Braşovul cele mai multe cazuri de Covid? Anca Bâtiu,: „În Făgăraș o persoana confirmata pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane...”

De ce are Braşovul cele mai multe cazuri de Covid? Anca Bâtiu,: „În Făgăraș o persoana confirmata pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane…”

Last Updated on iulie 15, 2020 Șefa DSP este convinsă că Brașovul are un număr mare de îmbolnăviri pentru că se testează mult. Dar sunt alte județe care testează și mai mult și au îmbolnăviri mai puține. Dacă la Braşov s-au făcut până acum aproximativ 30.000 de teste, judeţul Cluj are peste 90.000. Un judeţ mai mic, cum este Alba, are cam acelaşi număr de teste ca Braşovul, dar mult mai puţini bolnavi.

Judeţul nostru testează mult, potrivit şefei DSP Braşov, însă nu se află în primele 5 judeţe din ţară ca număr de teste, potrivit bzb.ro. „Avem peste 30.000 de teste lucrate, şi, dacă includem şi testele lucrate la laboratoarele private mari, care au doar puncte de recoltare în judeţul nostru iar probele sunt, de fapt, prelucrate în Bucureşti şi contabilizarea numărului de teste lucrate apare la Bucureşti, avem şi mai multe.

De ce are Braşovul cele mai multe cazuri de Covid? Anca Bâtiu,: „În Făgăraș o persoana confirmata pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane...” 1

De aceea, Bucureştiul apare cu un număr foarte mare de teste, deoarece sunt prelucrate teste din toate judeţele. Dar noi suntem un judeţ care testează mult”, a explicat Andrea Neculau, şefa DSP Braşov.

Tot potrivit DSP Braşov, judeţul nostru are 459 de locuri în spitale pentru bolnavii Covid, iar în acest moment avem 613 bolnavi activi, adică cu peste 150 de bolnavi mai mulţi decât locurile din spitale.ț

Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov: „În Făgăraș o persoana confirmata pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane…
Aveți grijă de voi și de cei dragi, păstrați distanța, purtați mască în spații închise și spălați-vă des pe mâiini.‼️
PS: astăzi am văzut mai multe persoane purtând mască în magazin”

Previous Story

Epidemiolog: „Atât la Brșov, cât și la Prahova, Dâmbovița situația a cam fost scăpată din mână. Pentru că nu se poate să avem o creștere atât de bruscă la niște județe și la niște populații la care creșterea durează deja de 3 săptămâni”

Next Story

Medicul Dan Grigorescu nu renunță. „Neobosiți! Așa vom fi, noi, reprezentanții Asociației Noul Spital al Brașovului, până ce proiectul Noului Spital Clinic de Urgență Brașov nu va deveni realitate”