Brașov. Sală Polivalentă de 355 de milioane de lei (la Cluj doar 70 de milioane) în mlaștină, lângă doi poluatori industriali. Boroda George: „Calitatea aerului ar fi trebuit să fie unul dintre criteriile relevante in procesul de alegere al acelui amplasament”

Last Updated on iulie 8, 2020 Primăria Brașov a decis să construiască o Sală Polivalentă de 355 de milioane de lei în mlaștina din Bartolomeu, în apropierea a doi poluatori industriali. Clujenii au construit Sala Polivalentă cu doar 70 de milioane de lei, potrivit Mediafax. 

Boroda George, USR: „355 milioane lei din banii românilor se vor duce pe un proiect într-o mlaștină.

Asta în timp ce acum 6 ani in Cluj a fost definitivată o Polivalentă puțin mai mare cu 43 milioane lei. (70 de milioane de lei potrivit Mediafax)
Toți membrii PNL, inclusiv cei de la centru, sunt extaziați de acest proiect dar nici unul nu știe cum se va împăca acest proiect cu preț supraestimat datorită amplasamentului în mlaștină cu cei doi mari poluatori din Bartolomeu : Metalsil și JF Furnir care fac in mod constant aerul irespirabil în acea zonă.

Probabil sportul în aer poluat o fi o altă invenție a administrației Scripcaru…

Soluția corecta era alegerea unui teren optim pentru o construcție de asemenea dimensiuni și importanță iar in faza ulterioara realizarea unui concurs de proiecte in urma căruia să rezulte un proiect câștigător, ales în mod transparent, prin consultare publică.

Bineînțeles, calitatea aerului ar fi trebuit să fie unul dintre criteriile relevante in procesul de alegere al acelui amplasament”.

Primarul George Scripcaru: „Vineri am primit, conform contractului, proiectul tehnic pentru Sala Polivalentă Brașov. Sunt aproximativ trei metri cubi de documentație, este un obiectiv de mare complexitate, documentația corespunde din toate punctele de vedere, pentru că sunt incluse echipamente moderne, pentru eficientizare energetică, pompe de căldură etc, sunt tehnologii de ultimă generație, iar acum suntem în faza în care ar trebui să lansăm licitația pentru execuția propriu-zisă a acestui obiectiv.

Brașov. Sală Polivalentă de 355 de milioane de lei (la Cluj doar 70 de milioane) în mlaștină, lângă doi poluatori industriali. Boroda George: „Calitatea aerului ar fi trebuit să fie unul dintre criteriile relevante in procesul de alegere al acelui amplasament” 1

Este un proiect foarte amplu, am depus și la Compania Națională de Investiții cererea și studiul de fezabilitate, am avut discuții săptămâna trecută, la București, cu conducerea Ministerului Dezvoltării, a CNI și cu prim-ministrul Ludovic Orban.

Urmează aprobarea în comisia tehnică interministerială și emiterea hotărârii de guvern pentru ca acest obiectiv să fie trecut pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi finanțat din bugetul CNI.

Vom face un pas important, pentru că este o investiție majoră, care cred că va fi foarte benefică pentru municipiul Brașov și România“,

Previous Story

Foto Brașov. Cum arată Secție Clinică Pediatrie I de la Spitalul de Copii. Dr. FALUP PECURARIU OANA: „Într-o lume care contestă fiecare comentariu, am să îmi permit să vorbesc despre realizările noastre ca o echipă”

Next Story

Top Sănătate. Maternitatea Brașov este unul dintre cele mai curate spitale din România, spitalul unde se asigură cele mai bune servicii medicale din țară