Brașov. Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Medicul Andreea Moldovan, despre decizia CCR: „Mie mi se pare foarte trist. Mi se pare o interferenţă a juridicului în activitatea medicală”

Last Updated on iulie 6, 2020 Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, a anunțat vineri că nu mai sunt locuri libere la ATI. „Terapia Intensivă este plină în judeţ”, iar din weekendul 28 – 29 iunie a fost necesară direcţionarea unor pacienţi în judeţele Covasna sau Harghita.

Medicul a precizat că în cazul pacienţilor cu forme grave de boală spitalizarea este lungă. Ea a deplâns şi „interferenţa juridicului în activitatea medicală” prin decizia Curţii Constituţionale potrivit căreia internarea pacienţilor cu COVID-19 nu mai este obligatorie, anunță bzb.ro.

Brașov. Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Medicul Andreea Moldovan, despre decizia CCR: „Mie mi se pare foarte trist. Mi se pare o interferenţă a juridicului în activitatea medicală” 1

„Mie mi se pare foarte trist. Mi se pare o interferenţă a juridicului în activitatea medicală”, a spus Moldovan, explicând că internarea pacienţilor în primele zile ale bolii este necesară pentru a proteja populaţia de răspândirea largă a bolii, precum şi pentru că pot apărea schimbări majore ale stării pacienţilor.

„E o măsură necesară şi de protecţie a populaţiei. Ar trebui lăsată mai mult partea medicală să-şi facă treaba”, a mai spus specialistul.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei, din februarie, când la Braşov se raportează oficial că nu mai sunt locuri pe ATI, acolo unde ajung pacienţii în stare gravă.

Tudor Benga: „La cum arată cifrele din ultima săptămână, inclusiv cele 391 de cazuri noi din 7831 de teste anunțate azi, există un risc real ca România să devină foarte curând cel mai activ focar curent din întreaga Uniune Europeană.

Suntem de zile bune deja în top trei zilnic atât la număr de noi cazuri cât și noi decese in UE. Ar fi o catastrofă să reușim contraperformanta de a deveni oaia neagră a Europei și la capitolul ăsta. Iar pentru cei care nu mai cred în covid subliniez că o astfel de evoluție va avea impact negativ destul de rapid și în plan economic nu doar sanitar. Ne jucăm cu focul și nu e bine deloc”.

Previous Story

Brașov. Infectați. Fabrică închisă după ce 12 persoane dintr-un schimb au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID-19

Next Story

(Video) Accident Brașov. Copil cu trotineta lovit pe trecerea de pietoni