Brașov. Infectați. Fabrică închisă după ce 12 persoane dintr-un schimb au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID-19

Last Updated on iulie 6, 2020 Lucrurile se complică la Brașov din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus. Brașovul a ajuns la aproape 1,700 de îmbolnăviri.

Ancăi Bâtiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov: „se înregistrează multe focare de comunitate, dar sunt din rândul persoanelor aflate în izolare, ceea ce înseamnă că decizia izolării este una bună”.

Brașov. Infectați. Fabrică închisă după ce 12 persoane dintr-un schimb au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID-19 1

Pe de altă parte, multe dintre cazurile noi provin din companii care au decis să îşi testeze angajaţii. „Oamenii se bucură că vor fi testaţi, dar pe urmă se supără când ies pozitiv şi trebuie să se interneze”, a spus Bâtiu, citată de bzb.ro.

În urma testărilor făcute de companii, una dintre fabricile din industria uşoară cu 150 – 200 de angajaţi a fost închisă după ce 12 persoane dintr-un schimb au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID-19. „Erau oameni care ne spuneau că până acum nu credeau că există virusul”, a precizat sursa citată. Angajaţii au fost trimişi în izolare pentru 14 zile, iar fabrica urmează să fie igienizată.

Din 4 iulie, brașovenii au o linie directă de telefon pentru preluarea reclamațiilor de la populație privind încălcarea regulilor sanitare.

„Pentru a putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 04 iulie a.c., ora 00.00”, a transmis comisar de poliție Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Previous Story

Video Brașov. Incendiu la Cetatea Râşnov!

Next Story

Brașov. Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Medicul Andreea Moldovan, despre decizia CCR: „Mie mi se pare foarte trist. Mi se pare o interferenţă a juridicului în activitatea medicală”