Brașov. Mihai Nanu, candidat independent: „Pentru cine e interesat, vă prezint planul meu în 7 puncte pentru Bartolomeu și Avantgarden. Unele proiecte le-am demarat împreună, aici pe grup și sunt rodul dorinței noastre de implicare în creșterea calității vieții acestei comunități”

Last Updated on iulie 27, 2020 Mihai Nanu candidează ca independent la Consiliul Local. El și-a prezentat astăzi programul pentru Bartolomeu și Avantgarden.

Mihai Nanu: „Pentru cine e interesat, vă prezint planul meu în 7 puncte pentru Bartolomeu și Avantgarden. Unele proiecte le-am demarat împreună, aici pe grup și sunt rodul dorinței noastre de implicare în creșterea calității vieții acestei comunități.

Brașov. Mihai Nanu, candidat independent: „Pentru cine e interesat, vă prezint planul meu în 7 puncte pentru Bartolomeu și Avantgarden. Unele proiecte le-am demarat împreună, aici pe grup și sunt rodul dorinței noastre de implicare în creșterea calității vieții acestei comunități” 1

1. Creșă, grădiniță și corp de școală nou
Acum doi ani am inițiat o petiție semnată de aprox. 2.500 de locuitori ai zonei în urma căreia s-a cedat teren de către dezvoltator, iar creșa și grădinița sunt în stadiul de licitație a proiectării clădirilor. Pentru un corp de școală trebuie expropriat un teren în interiorul zonei rezidențiale, în cartier neexistând teren proprietate publică a primăriei.

2. Rezolvarea problemei poluării industriale din zona noastră
Deși poluarea industrială în Brașov nu există oficial, în zona Bartolomeu o putem încă simți la tot pasul. Ce am putut rezolva cu petiție și presiune publică până acum: stația de asfalt de pe Str. Spicului nu a mai obținut o nouă autorizație de mediu de la ApM și Primăria Brașov. Termenul până la care mai poate funcționa legal este 9 august. Surse de poluare mai sunt și pe Str Carierei și pe Șoseaua Cristianului unde trebuie să se ia măsuri conform legislației în vigoare.
3. Autobuz școlar cu traseu ÎN INTERIORUL CARTIERULUI BARTOLOMEU AVANTGARDEN și îmbunătățirea frecvențelor autobuzelor de pe liniile RATBV
Bartolomeul nominal are autobuz școlar, dar capătul de linie este Terminalul RATBV de peste calea ferată, deși copiii de vârstă școlară locuiesc de cealaltă parte a liniilor CFR, în cartierul Bartolomeu Nord și Avantgarden. Părinții care își duc copiii la școală cu mașina din Bartolomeu sau Avantgarden preferă să mai meargă 5 min. în plus până în centru decât să-i debarce la Terminalul RATBV care unora nici nu le este la îndemână. Propunerea mea este să se creeze 3 zone de îmbarcare în stații în interiorul zonei locuite, una în zona Coca-Cola, una pe str. Ghe Doja, alta în Avantgarden unde părinții să poată lăsa copiii în siguranță fără a mai porni cu automobilul personal de acasă.
Liniile 15 și 25, dar mai ales linia 28 la orele de vârf trebuie să aibă frecvențe mai bune.
Am în vedere și propunerea de prelungire a liniei 3 Valea Cetății – Stadionul Tineretului prin interiorul cartierului Bartolomeu, până la capătul cartierului Avantgarden sau măcar sincronizarea ei cu linia 25. Astfel, locuitorii din Bartolomeu și Avantgarden ar putea avea o legătură de transport în comun directă cu cartierele Griviței, Centrul Civic și Răcădău.
4. Acces auto facil peste calea ferată
Bartolomeul Nord și zona nouă Avantgarden sunt oarecum rupte de restul orașului de calea ferată care îl traversează, provocând ambuteiaje. Ridicarea căii ferate pe estacade între Fartec și ocolitare, respectiv podul de la Hornbach ar fi o variantă care ar rezolva toate problemele de trecere la nivel: intersecția str. De Mijloc cu Str. Borzești, cea de la Strada Lungă și cea de la Str. Institutului. Se pot obține fonduri europene pentru acest proiect și ar înlocui alte variante gen pod hobanat la Hornbach-Institutului (veți mai auzi de el și în campania asta), pasaj în lungul Str. Lungă sau a Str. Stadionului, pasaj supra sau subteran la Str. De Mijloc, etc.
5. Crearea unui parc
Proiect pentru care am inițiat și o petiție care a adunat mai mult de 1.200 de semnături de la locuitorii din zona Bartolomeu-Avantgarden. Zona Bartolomeu nu are niciun parc adevărat, ci doar câteva scuaruri cu locuri de joacă, 40% din suprafața verde din zonă este reprezentată de Cimitirul Municipal. Se pot face exproprieri în interes public în acest scop.
6. Amenajarea în cartierul Avantgarden a unor noi sisteme de parcare de reşedinţă pe verticală cu lift, astfel încât să se mărească suprafaţa spaţiilor verzi existente între blocuri și să se rezolve și problema deficitului de locuri de parcare din cartier.
7. Containere îngropate în cartierele Bartolomeu și Avantgarden
Advertisements
Previous Story

PSD Brașov acuzat de minciună. Radu Hossu: „Au pus niște corturi PSD-ul în Brașov ca să adune semnături, cam de acum o lună. Pentru creșterea obligatorie a pensiei de la 1 Septembrie. Fostul prefect Marian Rasaliu a anunțat azi: am strâns peste 40.000 de semnături. Ca să vă faceți o imagine de cât de mare este minciuna, USR a strâns la Brașov 14.000 la FărăPenali în aproximativ 2 luni”

Next Story

Brașov. 112 decese cauzate de coronavirus, 108 noi infectări. Situația epidemiologică se prezintă astfel: