Brașov. Mască obligatorie pe Republicii și în Piața Sfatului? După Argeș, încă un mare județ impune purtarea OBLIGATORIE a măștii și în aer liber

Last Updated on iulie 28, 2020 Autoritățile brașovene continuă să țină la secret numărul de infectări cu coronavirus în localitățile din județ. Se vorbește acum de obligativitatea purtării măștilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua în discuție ca începând de la 1 august să se introducă obligativitatea purtării măștii în spațiile publice aglomerate, cum ar fi zonele străzii Republicii și Pieței Sfatului sau în piețele agroalimentare ale municipiului Brașov, anunță Biz Brașov. 

Brașov. Mască obligatorie pe Republicii și în Piața Sfatului? După Argeș, încă un mare județ impune purtarea OBLIGATORIE a măștii și în aer liber 1

Cei care nu vor purta mască în spațiile aglomerate, indiferent că sunt închise sau deschise, vor fi amendați, potrivit Legii carantinei și izolării, cu sume între 500 și 2.500 de lei.

Judeţul Dâmboviţa este al doilea, după Argeş, în care ar urma să fie impuse restricţii suplimentare faţă de cele adoptate la nivel naţional. Astfel, prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa, a propus Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă aprobarea unei decizii prin care purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în spaţii exterioare precum pieţe sau târguri. Între timp, autorităţile au constatat un nou focar de COVID-19 la un centru de dializă, unde nouă pacienţi au fost diagnosticaţi cu această boală, anunță stiripesurse.ro.

”Luând în considerare faptul că situaţia epidemiologică din judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, prefectul Judeţului Dâmboviţa a supus dezbaterii astăzi, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa prin care se propune extinderea obligativităţii purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Totodată, se propune pentru comercianţii care desfăşoară astfel de activităţi obligativitatea purtării, atât a măştii de protecţie cât şi a mănuşilor”, anunţă Prefectura Dâmboviţa, marţi după-amiază.

Previous Story

(Foto) Andrei Oniga: „Brașov și cartierele sale au o problemă serioasă în ceea ce privește colectarea deșeurilor… soluția civilizată are următoarele paliere, ce trebuie puse în aplicare urgent”:

Next Story

Infectate. Două cadre medicale din Făgăraș, depistate pozitiv cu coronavirus!