Brașov. Au avansat lucrările la Spitalul modular de la Județean. Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus, astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane

Last Updated on iulie 25, 2020 La finalul stării de urgență, când scuze simțitor numărul de cazuri de infectări, autoritățile brașovene au ignorat construcția spitalului modula de la Spitalul Județean. Acum, când numărul de infectări este mare, autoritățile și-au dat seama că au nevoie totuși de acest spital și s-au apucat de treabă. A trebuit ca Fundaţia Hera să facă publică o scrisoare deschisă către autorități prin care să le aducă aminte că s-au obligat să-l construiască.

Instituția Prefectului Județul Brașov: „Lucrările la Spitalul modular, secție secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, avansează în ritm susținut.

Brașov. Au avansat lucrările la Spitalul modular de la Județean. Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus, astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane 1
Construcția și dotările aferente sunt finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, în baza proiectului pus la dispoziţie cu titlu gratuit de Fundaţia Hera.

“Până în prezent am alocat Spitalului Judeţean 11.976.260 lei pentru realizarea acestei secţii şi facem toate demersurile pentru a recupera investiţia din fonduri europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Construcţia va funcţiona ca secţie ATI exterioară Spitalului Clinic Județean de Urgență, peluând pacienţi critici în perioada pandemiei Covid-19. Secţia va cuprinde 27 paturi echipate ATI, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie, printre care un laborator de analize medicale, precum şi zone de sterilizare.

În vederea respectării valorilor admisibile de încărcare cu poluanţi a apelor uzate, în strictă conformitate cu prevederile normativului NTPA-002, apele menajere vor fi trecute printr-o staţie de pre-epurare compactă, în vederea dezinfecţiei acestora.

Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus, astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane”.

Previous Story

Dorian Lungu: „Cea mai mare parte a vieții mele mi-am petrecut-o la mai puțin de 20 de metri de cel mai mare spital din Brașov. Așa a fost să fie. Am copilărit jucând fotbal în curtea spitalului, cu bolnavi, șchiopi, operați și tot felul de oameni necăjiți și suferinzi. Am învățat că oricât de tare te crezi, o fărâmă de virus sau o clipă de neatenție îți pot demonstra cât de mic și neînsemnat ești. Și am mai învățat că teama, este un sentiment uman cât se poate de normal. Și de toxic”

Next Story

Comisia Europeană a aprobat finanțarea pentru Spitalul Regional Craiova, 155 de milioane de euro! Spitalul din Brașov nu a trecut de faza definiției Regional sau nu