Alexandru Rafila: La Brașov majoritatea paturilor Covid-19 de ATI sunt ocupate

Last Updated on iulie 28, 2020 Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă cu privire la situația îngrijorătoare a României, după ce ieri s-au înregistrat 1.104 teste, fiind a șasea zi consecutivă în care se depășesc 1000 de cazuri. La Brașov au fost ieri peste 100 de cazuri de infectare.

„La nivel naţional, paturi Covid-19 de ATI sunt undeva în jur de 800, până acum sunt ocupate 353, majoritatea însă în sudul ţării şi judeţul Braşov. Dar dacă lucrurile evoluează încet, încet se vor umple. Chiar dacă vor fi transferaţi pacienţi dintr-un judeţ într-altul”, a declarat Alexandru Rafila, pentru observatornews.ro.

Alexandru Rafila: La Brașov majoritatea paturilor Covid-19 de ATI sunt ocupate 1

De asemenea, medicul prevede că până la sfârșitul lunii august, secția de Terapie Intensivă se va umple, un pat fiind ocupat de un pacient timp de trei săptămâni. Acesta explică faptul că o suplimentare a paturilor din ATI nu ar rezolva problema, deoarece sistemul medical se confruntă în continuare cu o lipsă acută de personal.

„Gândiţi-vă că la 1000 de cazuri pe zi, 4-5% la sută au nevoie de Terapie Intensivă. Deci să avem zilnic 40-50 de cazuri pe zi, iar durata spitalizării la ATI e de 3 săptămâni. Putem ajunge până la sfârşitul lunii august, chiar şi mai devreme la o problemă foarte serioasă în ceea ce înseamnă paturile la ATI.

Lumea își închipuie că mai luăm paturi, dar ele sunt deservite de un personal medical care este destul de limitat în zona de Terapie Intensivă”, a declarat medicul.

Alexandru Rafila îndeamnă cetățenii la prevenție, la purtarea măștii și la precauție. El le sugerează oamenilor să se protejeze și să ia măsuri din timp pentru a evita un colaps al sistemului medical.

„Nu trebuie să așteptăm, să avem o abordare mioritică, ca lucrurile rele să se întâmple, să nu mai avem locruri în spitaledar nu trebuie să aşteptăm + 8.06 aşa o abordare mioritică, aşteptăm ca lucrurile rele să se întâmple, să nu mai avem locuri în spitale. Eu cred că trebuie să facem ceva să oprim sau să reducem această transmitere ca să nu ajungem în această situație”, a spus Alexandru Rafila, potrivit observatornews.ro.

Previous Story

Brașov. 112 decese cauzate de coronavirus, 108 noi infectări. Situația epidemiologică se prezintă astfel: 

Next Story

Foto Brașov. Andreea Berecleanu: „Am ajuns in Crit, la Casa Kraus. Cam la o ora si ceva distanta de Brașov, drumul către Sighișoara. Trebuie sa va spun ca am o slăbiciune pentru satele săsești si aceste case speciale, cu porțile uriașe de la intrare, care ascund curți si povesti ale unor familii atât de diferite. Într-o perioada a copilăriei mele, timp de câțiva ani, părintii mei ma trimiteau in vacanta de vara la Râșnov la o familie de sași”