12 focare de coronavirus în Brașov. Explicații șefa DSP Brașov, dr. Andrea Neculau

Last Updated on iulie 13, 2020 Pentru prima dată, autoritățile au început să vorbească despre focarele de coronavirus din Brașov. Până acum sunt identificate 12 focare în județ și municipiu,  printre care unul la un centru pentru îngrijrea persoanelor vârstnice din Zărnești.

“Practic, focarele sunt în instituții, în azile de bătrâni, într-un centru medical… Cel mai recent focar semnalat este într-un azil de bătrâni din Zărnești, unde sunt mulți beneficiari și din rândul personalului de îngrijrire care au fost testați și sunt pozitivi Covid-19”, a declarat pentru Radio România Brașov FM directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

12 focare de coronavirus în Brașov. Explicații șefa DSP Brașov, dr. Andrea Neculau 1

“Situația este gestionată, deocamdată, la nivel local. Vom identifica acele cazuri care necesită transferul către spitale. Există o presiune din partea familiilor ca vârstnicii să fie îngrijiți în azil.

 

Noi nu suntem de acord, însă, cu ceea ce se întâmplă la centrul din Zărnești și ne-am dori ca pacienții să se interneze, dar știți că internarea nu poate fi obligatorie. La Centrul Maria, unde a fost un caz asemănător, am putut realiza circuitele, însă aici am prefera ca persoanele bolnave să fie internate”, a adăugat reprezentantul DSP Brașov.

Previous Story

Andrada. „Așa se sta la coada la un centru medical. Ne mai miram de numărul de cazuri din Brașov? Cand i-am spus persoanei din spate sa stea mai in spate a rămas socata”

Next Story

Coronavirus. „Brașovul e depășit” spune medicul Virgil Musta