Medic din Brașov, reacție la Avocatul Poporului cu spitalele-tortură: „Am aflat și eu cu surprindere că de aproximativ 30 de ani sunt angajatul unui centru de detenție și ca planează asupra mea și a colegilor mei suspiciunea de a ne fi torturat pacienții. Explicația ar fi că …”

Last Updated on iunie 13, 2020 Avocatul Poporului a luat-o un pic razna, pe urmele CCR, și anchetează acum spitalele din România ca centre de tortură!

Spitalele din linia întâi, dar și mai multe unități medicale de suport au primit o notificare din partea Avocatului Poporului prin care sunt informate că sunt monitorizate „prin mandatul de mecanism național de prevenție a torturii”, anunță Digi 24.

Medic din Brașov, reacție la Avocatul Poporului cu spitalele-tortură: „Am aflat și eu cu surprindere că de aproximativ 30 de ani sunt angajatul unui centru de detenție și ca planează asupra mea și a colegilor mei suspiciunea de a ne fi torturat pacienții. Explicația ar fi că ...” 1

Medicul Gabriel Moraru: „Am aflat și eu cu surprindere că de aproximativ 30 de ani sunt angajatul unui centru de detenție și ca planează asupra mea și a colegilor mei suspiciunea de a ne fi torturat pacienții.

După ce abia se reclădise increderea oamenilor în sistemul medical în condițiile pandemiei de coronavirus apare această idee maladivă a avocatului poporului cum ca spitalele din România pot fi asimilate cu centrele de detenție.

Explicația ar fi că din centrele de detenție, ca și din spitalele COVID, indivizii nu pot pleca conform propriei voințe, făcând în mod machiavelic o paralelă între „libertatea” deținutului și aceea a pacientului SARS pozitiv internat în spital.

Mergând pe această logică a avocatului poporului pacienții pozitivi nu trebuiau internați ci lăsați sa-si exercite drepturile și libertățile conform propriei voințe asumandu-și riscul de a fi vectori ai bolii ca doar trăim în democrație.

Dacă este așa preocupată instituția susnumita de soarta și drepturile pacienților din spitale poate ar fi mai bine să se întrebe de ce uneori centrele de detenție au, de exemplu, indemnizație de hrană mai bună decât unele spitale.

În altă ordine de idei intrase în mentalul colectiv ca doctorii sunt niște hoti si spăgari.

Între timp ne-am perfecționat prin actiuni de educație medicală continuă și am devenit și torționari.
Ma întreb ce mai urmează și mai cu seamă mă întreb cui folosesc aceste lucruri?

Sper ca spitalele să nu accepte aceasta”bulina roșie ” și mai sper ca toate instituțiile statului să se preocupe de întărirea sistemului medical și nu de subminarea acestuia bineînțeles în beneficiul cetățenilor pentru a le garanta, și nu doar clama, drepturile și libertățile fundamentale”.

Previous Story

Brașov. Alt focar de coronavirus. Acum la o judecătorie. Explicații DSP

Next Story

Brașovul se apropie de 1,000 de infectări de coronavirus! Continuă îmbolnăvirile. 19 noi cazuri în ultimele 24 de ore