Marius Vintila: „Care e după voi, cea mai proastă decizie pe care Scripcaru a luat-o pentru Brașov? Brașovenilor Nu le pasă că trăiesc într-un oraș nesănătos, poluat, un oraș nu pentru pietoni, ci pentru mașini, în care practic nu mai ai loc de ele, un oraș fără verdeață și parcuri, care în curînd va fi înconjurat de versanți goi, pe care odată va fi fost pădure…”

Last Updated on iunie 30, 2020 Fără să facă nimic în ultimii 4 ani, George Scripcaru a reușit să-i vrăjească pe brașoveni care sunt gata să-l mai lase 4 ani să facă nimic. Asta înseamnă un politician perfect, să vinzi nimicul ca și cum ai fi cel mai tare primar din România. Și Gabriela Firea a încercat să vândă nimicul pentru 4 ani dar s-a lovit de o opoziție mult mai calculată, USR-PNL. La Brașov această opoziție este imposibilă, Scripcaru revenind la PNL după ce a fost dat afară din cauza dosarelor penale. Mult mai abil politician Scripcaru decât Gabriela Firea.

Marius Vintila: „Care e după voi, cea mai proastă decizie pe care Scripcaru a luat-o pentru Brașov? De ce vă îndemn să faceți asta? Fiindcă trebuie să mărturisesc că nu m-a surprins sondajul de acum vreo două-trei săptămîni în care Scripcaru conducea la intenția de vot cu 41% în timp ce Allen Coliban, candidatul de pe doi, avea doar 19%.

Marius Vintila: „Care e după voi, cea mai proastă decizie pe care Scripcaru a luat-o pentru Brașov? Brașovenilor Nu le pasă că trăiesc într-un oraș nesănătos, poluat, un oraș nu pentru pietoni, ci pentru mașini, în care practic nu mai ai loc de ele, un oraș fără verdeață și parcuri, care în curînd va fi înconjurat de versanți goi, pe care odată va fi fost pădure...” 1

Din păcate cred că Scripcaru își cunoaște publicul țintă, adică majoritatea brașovenilor, care sînt fericiți cu lucrurile făcute exact așa cum le-a făcut Georgică în ultimii 16 ani. Nu le pasă că trăiesc într-un oraș nesănătos, poluat, un oraș nu pentru pietoni, ci pentru mașini, în care practic nu mai ai loc de ele, un oraș fără verdeață și parcuri, care în curînd va fi înconjurat de versanți goi, pe care odată va fi fost pădure.

Cred că cetățenii găsesc că e firesc să ocolească la volan kilometri întregi, poluînd și consumînd carburant din cauza unor sensuri unice făcute pentru ca să încapă pe marginile străzilor cît mai multe mașini parcate. Care nici așa nu mai încap.

Așa că s-au îngustat trotuarele!! Pe multe trotuare din Brașov nu are loc un om cu o umbrelă, necum doi oameni umăr lîngă umăr. Problemele “celui mai oraș frumos din România” sînt numeroase, cu toate astea mulți brașoveni au în continuare o atitudine de tip conspiraționist; sîntem “lucrați” din cauză că sîntem prea buni, stîrnim invidia, cifrele mint. Am observat asta chiar și cu ocazia ultimului spike, de zilele astea. Majoritatea locuitorilor evită să privească adevărul în față, de asta probabil că nici nu iau atitudine și tot de asta probabil că l-au votat pe Scripcaru timp de patru mandate. E ca atunci cînd știi că kilele în plus, alcoolul, lipsa de mișcare și țigara îți fac rău, dar nu renunți la ele și în plus te și superi pe medic dacă îți zice ceva.

De aia eu nu cred că un candidat la primărie bine intenționat, oricare ar fi el, al cărui mesaj va conține o soluție reală la această problemă a Brașovului, pe care eu o consider cea mai importantă, va fi ales. Oamenii nu vor să renunțe la mașini pentru a merge pe biciclete sau pe jos, deși dimensiunea orașului le permite asta și e și mult mai sănătos.

Alte subiecte, dar aceeași atitudine …cred că cetățenii Brașovului nici nu vor face coadă la audiențe să reclame faptul că la fiecare ploaie ai nevoie de barcă să traversezi orașul, că orașul care teoretic trăiește din turism a început să pută de la gropile de gunoi “ecologice” unde primăria e acționar, la fel cum locuitorii din casele fără canalizare au stat așa timp de 16 ani și au deversat liniștiți în Spurcata. Sau nu au acționat destul de energic încît să determine primăria să schimbe ceva.

Foarte puțini oameni s-au agitat să oprească tăvălugul PUZ-urilor nesusținute de infrastructură, date probabil pe comisioane, care au aglomerat pînă la distrugere multe zone din Brașov. Trebuie un talent special ca să creezi blocaje în trafic într-un oraș de 250 de mii de locuitori. Cu toate astea Scripcaru a fost votat de patru ori!

Dar dacă e să revenim la linia de bază a postării, cred că cea mai gravă decizie a lui a fost autorizarea Kronospan, care curăță munții de copaci (pe care îi toacă) și pe deasupra poluează orașul, care prin poziția lui geografică are probleme de “aerisire”. Aștept opiniile voastre normale, dar abia aștept să și rîd copios de negaționiști, de postacii primăriei și de haterii semialfabeți”.

Previous Story

Brașov. S-a redeschis Paradisul Acvatic. Nimic nu se mai închiriază, vă aduceți tot de acasă

Next Story

Brașov. Ceartă Scripcaru vs Macedonschi, pe motiv de COVID. „Cred că nu fuge primarul după viruși, să-i oprească dintr-un loc sau altul”