Mall-ul Coresi, întâi se deschide zona de food-court apoi locul de joacă. Explicații ministrul Sănătății

Last Updated on iunie 3, 2020 Ministrul Sănătății a anunțat marți seara că preferă o deschidere etapizată a Mall-urilor, locurile de joacă fiind lăsate la urmă.

“Sper ca după relaxările de la 1 iunie să avem acelaşi parcurs, pentru ca după 15 iunie să avem un al treilea pachet de măsuri de relaxare. (…) În următoarele două săptămâni trebuie să facem nişte evaluări.

Mall-ul Coresi, întâi se deschide zona de food-court apoi locul de joacă. Explicații ministrul Sănătății 1

Mâine voi avea nişte discuţii cu administratorii mall-urilor şi vom pune pe tapet ce se poate şi ce nu se poate. (…) Intenţionăm ca tot ceea nu a fost deschis, să deschidem în următoarea perioadă, că e 15 iunie sau 1 iulie, mai devreme nu. (…)

Mall-urile au magazine, dar au şi food-court-uri, au şi cinematografe şi spaţii de joacă. Ele trebuie gestionate ca locuri unde avem adunări populaţionale şi trebuie gestionate într-un context epidemiologic, în care precauţiile şi recomandările trebuie să aibă întâietate”, a afirmat Tătaru marţi la TVR1, preluat de RTV.

Întrebat dacă deschiderea mall-urilor se va face etapizat, întâi magazine, apoi food-court, apoi locurile de joacă, Tătaru a răspuns: “Este foarte posibil. Dar vorbim de 15 iunie.

Vom avea aceste discuţii şi vom pune în discuţie evaluarea la un anumit moment care va decide şi ce se deschide din interiorul mall-urilor. Vom anunţa cu două zile înainte, dar discuţiile cu agenţii economici sunt cu săptămâni înainte. Fiecare este pregătit, pentru compartimentul pe care îl are”.

Previous Story

Brașov. Colegiul Şaguna, 0% prezenţă: Toţi elevii de clasa a VIII-a au decis să nu se întoarcă la şcoală

Next Story

Brașov. S-a anulat Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2020. George Scripcaru: „Complexitatea evenimentului ar ridica o mulţime de probleme de logistică şi de siguranţă epidemiologică, în contextul pandemiei, care nu ne oferă niciun fel de certititudini pe termen scurt şi mediu”