Brașov. Colegiul Şaguna, 0% prezenţă: Toţi elevii de clasa a VIII-a au decis să nu se întoarcă la şcoală

Last Updated on iunie 3, 2020 De ieri s-au redeschis școlile din românia pentru cei care se pregătesc de a da Bacalaureatul sau examenul de Capacitate. O situație inedită s-a întâlnit la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Toţi elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională au decis să nu meargă la școală, să continue pregătirea acasă.

„O parte dintre elevi a optat pentru a realiza această pregătire în cadrul şcolii – evident, cu respectarea tuturor normelor impuse de regulamentele sanitare – iar o parte dintre ei îşi continuă activitatea online, cu profesorii lor.

Brașov. Colegiul Şaguna, 0% prezenţă: Toţi elevii de clasa a VIII-a au decis să nu se întoarcă la şcoală 1

Cât priveşte elevii care vor susţine Evaluarea Naţională, elevii de clasa a VIII-a, aceştia, toţi, au optat pentru continuarea pregătirii examenului în varianta online”, a informat Cezar Boghici, director Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, citat de bzb.ro.

Elevii de clasa a VIII-a sau a XII-a care se pregătesc să susțină examene s-au întors la școală pe 2 iunie, cu respectarea normele de distanţare socială stabilite prin ordinul comun al Ministerelor Sănătății și Educației.

Şcolile au luat toate măsurile pentru că virusul să nu se răspândească în şcoli, însă, chiar şi aşa, au existat destui părinţi şi elevi care au decis că este mai bine să se pregătească în continuare de acasă.

Inspectoratul Școlar Braşov a anunțat că procentul la nivel de judeţ pentru prezenţa fizică la cursuri este de 55 – 60%, la nivelul claselor a VIII-a şi a XII-a.

Previous Story

Video Brașov. Așa arată Mall-ul AFI pe interior, ca și structură

Next Story

Mall-ul Coresi, întâi se deschide zona de food-court apoi locul de joacă. Explicații ministrul Sănătății