Coronavirus Brașov. Șefa DSP: „Nu este de glumă! Oriunde v-ați întoarce privirea, probabil că o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala. De aceea este foarte important să…”

Last Updated on iunie 18, 2020 Autoritățile brașovene au anunțat joi că alte 36 de persoane au fost infectate cu coronavirus, totalul ajungând la 1121.

Șefa Direcției de Sănătate Publică, Andrea Neculau, a vorbit despre criza Covid-19 din județul Brașov. „Nu ne așteptam la o ascensiune atât de alertă. Lumea a ieșit pe străzi, în excursii și uite așa am crescut riscul de îmbolnăvire. Consider, însă, că situația este sub control. Am reușit să deschidem noi capacități de spitalizare pentru cazurile COVID-19 pe care le identificăm. La Spitalul CFR mai avem încă 55 de locuri amenajate în ultimele zile. Suntem în cursul deschiderii Spitalului Municipal Săcele cu încă 54 de locuri.

Coronavirus Brașov. Șefa DSP: „Nu este de glumă! Oriunde v-ați întoarce privirea, probabil că o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala. De aceea este foarte important să...” 1

Există o îngrijorare majoră, dar nu ne gândim la măsuri extreme. Recomandăm tuturor să fie foarte atenți și să respecte măsurile de protecție impuse de autorități. Nu este de glumă! Pe lângă purtarea măștii, o igienă impecabilă și distanțarea socială, este esențial să fim atenți în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun să nu lăsăm garda jos, că de aici vin toate problemele.

În momentul acesta avem 313 paturi pentru bolnavii Covid-19 din județ, cu previziunea că vom ajunge la 367 de paturi. Nu mă aștept să se oprească acest trend, dar recunosc că este o pantă blândă, nu una care să ne expună la riscul de a rămâne complet fără capacitatea de îngrijire a pacienților. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult la ora aceasta sunt pacienții cronici, neinfectați, cu boli grave și pentru care noi ar fi trebuit să avem până acum spitalele redeschise. Este o problemă mare, pentru că sunt mulți oameni cu boli neglijate, la domiciliu, care nu au unde să se interneze. Avem foarte puține locuri, spre exemplu, pentru operații.

Boala este cu transmitere comunitară, în județul nostru. Sunt zonele tradiționale de lângă Săcele, Zizin, Tărlungeni, Budila, care au un grad mai accentuat de răspândire a bolii. Municipiul Brașov este cel care are cele mai multe cazuri din județ. Oriunde v-ați întoarce privirea, probabil că o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala. De aceea este foarte important să vă feriți. Angajații societăților și instituțiilor publice trebuie să evite pauzele în comun și să fie responsabili. Probabil că toți vom trece prin această boală, mai devreme sau mai târziu”, a declarat șefa DSP, potrivit Realitatea de Brașov. 

Instituția Prefectului Județul Brașov: „BRAȘOV. BULETIN INFORMATIV, 18.06.2020
■ COVID-19. Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 34 de persoane sunt în carantină și 1.413 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.
Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat peste 1.400 de verificări ale persoanelor, precum și la 6 agenți economici, sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

■ Forțele de ordine au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 5.000 de lei (două persoane cu câte 2.000 de lei și una cu 1.000 de lei) și plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

Previous Story

Brașov. Alte 36 de persoane infectate cu coronavirus. Totalul a ajuns la 1.121

Next Story

Brașov. Îl mai votezi? PNL îl va desemna pe George Scripcaru pentru a candida la al cincilea mandat de primar