Brașovenii care merg din 1 iunie la terase vor fi supuși unui triaj observațional! Cum este diferit de cel epidemiologic

Last Updated on iunie 1, 2020 Brașovenii au liber de astăzi la terase. Cine va merge să se relaxeze la terase va avea parte și de un triaj observațional, din partea angajaților localurilor.

Avocata Ana-Maria Udrişte a explicat diferența între triajul care va fi făcut la intrarea pe terase și cel epidemiologic, care se impune la intrarea în spațiul public închis.

Brașovenii care merg din 1 iunie la terase vor fi supuși unui triaj observațional! Cum este diferit de cel epidemiologic 1

„Triajul epidemiologic se realizează la intrarea într-o incintă, adică o clădire, spaţiu închis, şi presupune atât măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depăşească 37,3°C), cât şi observarea semnelor şi simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată)”, a explicat Ana-Maria Udrişte, avocat şi fondator Avocatoo, pentru Mediafax, preluată de stiripesurse.ro.

Pe de altă parte, triajul observaţional, atât la nivelul angajaţilor, cât şi în cazul clienţilor, este gestionat prin intermediul normelor publicate cu numai două zile înainte de deschiderea tuturor teraselor şi presupune doar observarea oricăror semne şi simptome respiratorii.

„În cazul teraselor, triajul epidemiologic se va face doar sub forma triajului observaţional, adică fără măsurarea temperaturii clienţilor şi fără a fi necesar ca persoanele desemnate să aibă o pregătire specială în acest sens sau să fie numite în mod expres printr-o decizie internă”, a mai spus Ana-Maria Udrişte.

„Triajul observaţional al clienţilor va fi făcut de personalul nostru, în timp ce administratorul localului se va ocupa de triajul angajaţilor”, a declarat şi Valentin Scarlat, proprietarul unei terase din oraşul Buzău.

Experții sugerează proprietarilor de localuri să aibă, printre toate procedurile, şi un set de bune practici, care ar trebui să explice cum să efectueze acest tip de triaj observaţional, într-un limbaj ușor de înțeles.

„În plus, antreprenorii se pot ajuta şi de afişele pe care trebuie să le pună la intrarea în locaţie pentru a informa clienţii despre măsurile împotriva răspândirii COVID-19 şi pot detalia situaţiile în care accesul acestora poate fi refuzat”, a declarat avocatul Ana-Maria Udrişte.

Previous Story

Zoo Brasov: „Nu uitați, grădina zoologică este deschisă de 1 iunie. Copiii cu vârsta de până la 14 ani inclusiv vor beneficia de intrare gratuită

Next Story

Brașov. Promenada de pe strada Castanilor nu se mai face. „Canalul Timiș de pe strada Castanilor…..se acoperă”