Brașov. Vrăjeala cu mutatul stație de asfalt acuzată că poluează intens cartierul Bartolomeu

Last Updated on iunie 5, 2020 Brașov. Vrăjeala cu mutatul stație de asfalt acuzată că poluează intens cartierul Bartolomeu

Mutarea stației de asfalt din Bartolomeu se pare că este o vrăjeală. Scenariul ar fi următorul. Primarul George Scripcaru a declarat că nu va mai aviza funcționarea pentru că poluează, poluatorul se dă victimă și spune că mutarea costă mult și cere prelungirea cu un an a activității, George Scripcaru mai câștigă un mandat și stația va funcționa permanent așa cum Scripcaru a permis până acum.

De neînțeles de ce autoritățile nu închid astăzi stația de asfalt. Dacă s-ar închide azi în câteva zile poluatorul ar găsi toate resursele să o mute. Buni plămânii brașovenilor să filtreze aerul poluat din zonă.

Brașov. Vrăjeala cu mutatul stație de asfalt acuzată că poluează intens cartierul Bartolomeu 1

Boroda George: „Stația de asfalt din Bartolomeu își continuă povestea poluată.
Deși în piața liberă relocarea unei astfel de stații costă aproximativ 8 mii de euro, se pare ca proprietarul invoca o investitie de 1 milion de lei și dorința expresă de a mai fabrica asfalt intre blocuri încă cel putin un an.

O fi constând atât, dar mă întreb, sănătatea a 20 de mii de brașoveni, măcinată de fumul de bitum, cine o plătește ?”

Ion Drăgoi, proprietarul companiei, citat de bzb.ro: „Şi noi suntem conştienţi că trebuie să ne mutăm de aici. Staţia este aici din 1974, iar până acum nimeni nu s-a plâns, mai ales că am investit destul de mult şi în utilajele de desprăfuire. Avem autorizaţie până în luna august, dar nu avem efectiv timp să relocăm staţia până la acea dată”.

Acesta a spus că mutarea se va face în decursul următorului an şi că necesită investiţii de 700.000 – un milion de lei. „Singura problemă este că nu putem reloca staşia peste noapte. Am avea nevoie de prelungirea autorizaţiei de mediu cu încă un an. Acest lucru ne va ajuta să păstrăm cei peste 100 de angajaţi pe care îi avem”.

Previous Story

Zoo Brașov va fi deschis va fi deschis în cea de-a doua zi de Rusalii. Cât costă intrarea

Next Story

Foto Brașov. Care îți place? „Asfalt de autostradă pe Pietonalul din Răcădău vs. Mozaic civilizat la Complexul Dârste”