Brașov. Ludovic Orban, despre numărul mare de infectări cu coronavirus de la noi

Last Updated on iunie 20, 2020 Premierul Ludovic Orban a fost întrebat vineri despre numărul mare de îmbolnăviri de la Brașov. El a dat vina pe testările multe făcute în ultima perioadă.

„În ceea ce privește Brașovul, eu l-aș privi ca un exemplu în ceea ce privește mobilizarea în ceea ce privește capacitatea de testare. Cred că din acest punct de vedere, Brașovul este la concurență cu Iașiul și cu Clujul.

Brașov. Ludovic Orban, despre numărul mare de infectări cu coronavirus de la noi 1

În Brașov se fac foarte multe teste. Există o creștere a numărului de cazuri, pe care o urmăresc cu mare atenție. Am luat legătura cu prefectul județului și am discutat acest subiect.

Este firească această creștere, pentru că din cauza măsurilor de relaxare a crescut numărul de interacțiuni dintre oameni. Oamenii se întâlnesc mai des, intră mai des în contact, fie la locul de muncă, fie pe plajă, fie pe terase. În măsura în care ei nu lasă garda jos, ei pot să controleze riscul de infectare”, a declarat Orban citat de mytex.ro.

Întrebat dacă se pune problema unor măsuri speciale în județul Brașov, în contextul în care au fost ocupate toate locurile din spitale destinate pacienților cu noul coronavirus, premierul a răspuns că „de fiecare dată când există o situație în care cineva nu poate fi internat, noi avem un comandament condus de secretarul de stat Raed Arafat.

Acest centru de comandă asigură distribuirea resurselor către pacienți, repartizarea medicilor, în funcție de nevoile existente în fiecare județ”.

Previous Story

Irineu Darău: „În județul Brașov, situația răspândirii infectărilor cu Covid-19 nu arată bine deloc și nu putem fi optimiști privind evoluția, mai ales că mai multe spitale sunt la limita capacității”

Next Story

Ludovic Orban nu va preda Gara Brașov Primăriei pentru modernizare dar va monitoriza atent lucrările făcute de CFR. Se va face ceva?