Brașov. George Scripcaru nu mai redeschide creșele și grădinițele! Probleme mari cu coronavirusul în oraș? 

Last Updated on iunie 25, 2020 Primarul George Scripcaru a anunțat că nu se pune problema închiderii Brașovului dar nu dă drumul la creșe și grădinițe, senmn că sunt mari probloeme cu infectările de coronavirus în oraș. Spre exemplu, la Cluj Primăria a redeschis creșele de acum o săptămână în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost depistate doar 2 cazuri de coronavirus. La Brașov 42.

Viceprimarul Costel Mihai, citat de BizBrașov: „Astăzi, Primăria Municipiului Brașov a luat decizia de a nu deschide unitățile de învățământ preșcolar – grădinițe și creșe, după consultarea actelor normative în vigoare, analiza lucrurilor care trebuie realizate pentru a îndeplini condițiile prevăzute în ordinul comun al ministerelor Sănătății, Educației și Muncii și Protecției Sociale, și totodată după consultări cu instituțiile care sunt implicate în luarea acestei decizii – conducerea fiecărei unități de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean și, cel mai important, Direcția de Sănătate Publică.

Brașov. George Scripcaru nu mai redeschide creșele și grădinițele! Probleme mari cu coronavirusul în oraș?  1

Având în vedere situația epidemiei la Brașov și punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică, de la care am primit recomandarea de a lua în calcul varianta de a nu deschide aceste unități, precum și faptul că noi deja am deschis șantiere în multe dintre aceste unități, pentru a le pregăti în cele mai bune condiții pentru toamnă, considerăm că am luat o decizie fundamentată, echilibrată și prudentă.

Copiii reprezintă un factor de risc major în răspândirea virusului, pentru că sunt purtători asimptomatici, și dorim să protejăm atât copiii, cât și personalul din aceste unități de învățământ și comunitatea de riscul transmiterii acestui virus“.

Previous Story

FELICITĂRI! Colegiul Național „Andrei Șaguna”, primul loc în România la Evaluarea Națională

Next Story

16 angajați ai Primăriei Brașov se află, în acest moment, în autoizolare .George Scripcaru: „Avem o problemă pentru că acestea erau persoane de teren”