Brașov. Elevii vor merge gratuit pe liniile de transport în comun RATBV

Elevii din Brașov vor circula gratuit pe mijloacele de transport RATBV din municipiu. 50% din abonament va fi plătit de primărie, 50% plătit de Guvern.

Consilierii locali braşoveni vor aproba în şedinţa de plen din 30 iunie un proiect de hotărâre privind asigurarea gratuităţii liniile RATBV pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditat sau autorizat cu domiciliul în municipiul Braşov, anunță bzb.ro.

Brașov. Elevii vor merge gratuit pe liniile de transport în comun RATBV 1

Conform proiectului, gratuitatea va fi asigurată începând cu data de 1 iulie 2020. În proiect se mai arată că reducerea de 100% va suportată în procent de 50% de la bugetul local al municipiului Braşov, urmând ca diferenţa să fie plătită Ministerul Educaţiei Naţionale.

În proiectul de hotărâre se mai arată că „titlurile de călătorie se vor elibera gratuit elevilor, la centrele de vânzare ale operatorului de transport”.

În prezent, pe tot parcursul anului, elevii plătesc un abonament de 15 lei pe lună, diferenţa de 70 de lei, până la preţul întreg, fiind suportată de la bugetul local al municipiului Braşov.