Brașov. Autobuze electrice şi pe liniile 4 şi 16. RATBV reia transportul de persoane pe linia 20, Livada Poștei – Poiana Brașov, cu autobuzul etajat

Alte 8 autobuze electrice vor fi cumpărate de Primăria Brașov cu ajutorul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Acestea vor circula pe liniile 4 (Gara Braşov – Livada Poştei) şi 16 (Stadionul Municipal – Livada Poştei).

Autobuzele comandate pentru liniile 4 şi 16 au o capacitate de 102 locuri, dintre care 35 pe scaune (pentru pasageri). Vehiculele au podea joasă integral, rampă pentru accesul cărucioarelor cu rotile, sunt dotate cu aer condiţionat, sisteme electronice de afişare, camere de supraveghere, dar şi cu WiFi şi mufe USB pentru încărcarea telefoanelor mobile.

Brașov. Autobuze electrice şi pe liniile 4 şi 16. RATBV reia  transportul de persoane pe linia 20, Livada Poștei – Poiana Brașov, cu autobuzul etajat 1

RATBV SA: „RATBV S.A. va relua de sâmbătă, 27 iunie a.c., transportul de persoane pe linia 20, Livada Poștei – Poiana Brașov, cu autobuzul etajat. Acest autovehicul are 88 de locuri, respectiv 76 pe scaune și 12 în picioare (primul nivel), însă, dat fiind contextul actual, generat de epidemia de coronavirus, va fi permis accesul a maxim 43 pasageri: 12 în picioare la primul nivel, 5 pe scaune la primul nivel, 26 pe scaune la nivelul superior.

Toate scaunele ce pot fi ocupate vor purta un înscris de culoare verde cu mențiunea ”Recomandat”. Autobuzul, marca Iribus, are podea joasă pe toată lungimea, astfel că la primul nivel este foarte ușor accesibil pentru toate categoriile de călători. La etajul superior nu se permite călătoria în picioare și este obligatorie centura de siguranță.

Autobuzul etajat va circula în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, atunci când vremea va fi favorabilă. Plata călătoriei se va face cu aceleași tipuri de bilete sau abonamente ca și pentru celelalte autobuze ce deservesc linia 20.

Pentru a asigura brașovenilor și turiștilor posibilitatea de a-și organiza plimbările spre Poiana Brașov și retur, RATBV S.A. a stabilit următorul grafic de circulație al autobuzului etajat:
– plecări din Livada Poștei: orele 09.20; 10.20; 11.20; 12.20……18.20;
– plecări din Poiana Brașov: orele 09.50; 10.50; 11.50; 12.50….18.50”.