Last Updated on iunie 24, 2020 Pacienții reclamă că spitalele din Brașov sunt praf. Autoritățile nu sunt în stare să construiască măcar un spital modular pus la dispoziție de o fundație, fundație care a construit deja un astfel de spital la București.
Allen Coliban: „În plină pandemie de COVID-19 am vorbit pe larg despre necesitatea unui spital modular ATI dedicat, în Brașov.
În condițiile în care aveam doar 15 paturi ATI în oraș și niciunul dintre spitalele noastre nu părea pregătit să facă față 100% exigențelor unei astfel de situații speciale, acțiunea rapidă pentru construcția unui spital modular părea singura soluție.
Fundația Hera și Asociația Dăruiește Viață s-au mobilizat exemplar. Au pus la dispoziția autorităților brașovene un proiect de spital modular ce urma să fie construit în curtea Spitalului Județean. Cei de la Dăruiește Viață aveau deja experiența necesara. Lucrau la o astfel de unitate în București (în curtea Spitalului Elias).
La Brașov, pe 27 aprilie era eliberată autorizația de construire pentru Spitalul modular ATI. În 22 mai era termenul asumat de executant pentru demararea lucrărilor, iar termenul de realizare era de 2 luni.
Până aici, pentru că probabil a fost vorba de “planuri pe hârtie”, autoritățile brașovene s-au descurcat. Când a venit însă momentul ca planurile să fie transpuse în realitate, procesul s-a blocat.
Spitalul modular de la Elias (București) este gata. Spitalul modular din curtea Județeanului (Brașov) este zero. Doar au tăiat niște copaci pentru a-i face loc.
Asta, în contextul în care în ultima vreme suntem în topul noilor cazuri COVID-19 pe țară. Autoritățile au început să trimită bolnavii la Târgu Mureș. Au încercat să îi trimită și la Odorheiul Secuiesc, dar fără succes. Au organizat un heirup să pregătească spitalul din Săcele pentru a primi noii bolnavi ai Brașovului.
Vă întreb si pe voi: câte spitale și câte lucruri bune pentru sistemul de sănătate din Brașov vor mai promite în pliantele de la următoarele alegeri cei ca Scripcaru sau Veștea?”