Așa este? George Scripcaru: „Nu închidem Brașovul! E mai mult o panică nejustificată”

Last Updated on iunie 23, 2020 Primarul Brașovului a anunțat marți că nu ia în considerare să închidă Brașovul, spune că tot ce se întâmplă în această perioadă este o panică nejustificată.

George Scripcaru, citat de bizbrasov.ro: „Nu suntem, în situația de a închide Brașovul. E mai mult o panică nejustificată, de ceea trebuie să fim echilibrați în tot ceea ce spunem. Problema nu e în altă parte, este la noi, de aceea le solicit brașovenilor să respecte regulile stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și care sunt valabile pe înteeg teritoriul României.

Așa este? George Scripcaru: „Nu închidem Brașovul! E mai mult o panică nejustificată” 1

Nu o să vină cineva să ne ia de mână, să ne urmărească, să gestioneze problemele noastre. De aceea îi rog pe toți agenții economici și instituțiile care au interacțiune cu cetățenii să respecte regulile.

Acest virus nu e limitat de la o stradă la alta, dintr-un cartier în altul, sau dintr-o localitate în alta, de aceea trebuie să gestionăm la nivel local procedurile de prevenție. Facem un apel la fiecare cetățean să fie corect și să spună adevărul, fiindcă am avut situații la Evidența Populației când au venit persoane aflate în autoizolare, care poate erau infectate și nu trebuiau să interacționeze cu alte persoane.

De aici există riscul contaminării și implicit alte probleme”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi, la Parlament, că în prezent nu se ia în considerare o carantinare a judeţelor în contextul pandemiei cu noul coronavirus, informează Stirile Pro TV.

Nelu Tătaru a precizat însă că în condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate sau într-un cartier, se ia în calcul şi această posibilitate.

″În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare caz este evaluat cu atenţie. Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a spus Tătaru.

Previous Story

Video Brașov. Șofer drogat prins de polițiști în sensul giratoriu de la Mall-ul Coresi

Next Story

Accident Brașov. Motociclist lovit de o șoferiță la Meșotă