Tudor Benga: „Buuun, deci începe sezonul scamatoriilor cu deschiderea aeroportului Brașov. Câtă vreme era vorba de făcut poze pe șantier toată lumea numai zâmbete, acum însă …”

Last Updated on iunie 3, 2020 Deputatul Tudor Benga (USR) acuză „șmecherii” la Aeroportul Brașov după ce Consiliul Județean a anunțat o licitație scumpă pentru o consultanță.

Tudor Benga: „Buuun, deci începe sezonul scamatoriilor cu deschiderea aeroportului Brașov. Câtă vreme era vorba de făcut poze pe șantier toată lumea numai zâmbete, acum însă că începe discuția adevărată despre cum îl punem propriu zis în funcțiune ne trebuie brusc 5 milioane de lei pentru consultanți.

Tudor Benga: „Buuun, deci începe sezonul scamatoriilor cu deschiderea aeroportului Brașov. Câtă vreme era vorba de făcut poze pe șantier toată lumea numai zâmbete, acum însă ...” 1

Licitația anunțată azi de Consiliul Județean pentru consultanța necesară concesiunii maschează două probleme.

Unu, faptul că de fapt Consiliul Județean nu a avut un plan coerent pentru atragerea operatorilor aerieni niciodată, și doi, faptul că înțelegerea operării unui aeroport ca business de sine stătător este aproape inexistentă în rândul factorului politic local.

Adaug la asta faptul că problema turnului de control încă nu este tranșată. Desigur, criza Covid dă orice plan peste cap și da, concesionarea poate fi o soluție de la un punct încolo.

Însă tocmai faptul că industria aviatică este în haosul în care este în clipa de față înseamnă că noi nu ar trebui să aruncăm cu bani pe consultanți alandala în clipa asta.

Ci să folosim resursele mult mai chibzuit pentru operationalizare și să vedem exact și ce modificări de reglementare va aduce la nivel european această criză, fiindcă le va aduce cu siguranță”.

Aeroportul Internațional Brașov -Ghimbav va fi concesionat unor operatori privați, iar pentru a derula această procedură, Consiliul Județean Brașov va apela la un consultant de specialitate, anunță brasovmetropolitan.ro.

În acest sens, zilele trecute, administrația județeană a lansat o licitație publică pentru prestarea serviciilor de consultanță pentru concesionarea Aeroportului Internațional Brașov. Contractul are o valoare estimată de 5.882.352 lei fără TVA.

Previous Story

Brașov. Magazinului Lidl de la Paradisul Acvatic este în construcție și la stadiul de avizare. Sensul giratoriu de acces va fi lărgit

Next Story

Video Brașov. Rareș: „Ce părere aveți despre bordura din mijlocul drumului ? Pana una alta căscați ochii daca nu vreți sa va rupeți mașinile …”