Explicații. Spitalul de Copii Brașov: „În perioada epidemiei, am decis să internăm copiii bolnavi, în locul mamelor însoțitoare!  Am testat atât copiii internați, cât și pe aparținătorii acestora (dacă a fost cazul). Astfel, s-a creat un …”

Last Updated on mai 25, 2020 Spitalul de Copii Brașov a venit cu noi explicații privind modul cum au gestionat internările pe timpu pandemiei de coronavirus.

Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Brașov: „În perioada epidemiei, am decis să internăm copiii bolnavi, în locul mamelor însoțitoare!

Explicații. Spitalul de Copii Brașov: „În perioada epidemiei, am decis să internăm copiii bolnavi, în locul mamelor însoțitoare!  Am testat atât copiii internați, cât și pe aparținătorii acestora (dacă a fost cazul). Astfel, s-a creat un ...” 1

Ca urmare a deciziei de a nu interna copii cu aparținătoare pe timpul stării de urgență și ulterior stării de alarmă, decizie care a fost îndelung dezbătută în mediul online, facem următoarele precizări:

✅ Pentru a asigura întrega protecție a pacienților nostri am testat atât copiii internați, cât și pe aparținătorii acestora (dacă a fost cazul). Astfel, s-a creat un izolator care asigură cazarea copiilor de la internare până la primirea rezultatului testului COVID, când sunt preluați de către medicul care îi tratează și transferați pe sectii sau sunt preluați de către spitalele suport COVID, dacă testul este pozitiv.

✅ Prin urmare, au fost internate ca însoțitoare doar mamele care alăptează, mamele copiilor cu handicap, mamele copiilor cu afecțiuni oncologice sau neurologice, în limita locurilor disponibile în rezervele din izolator, preferând astfel să internăm un copil bolnav, în locul unei mame aparținătoare.

ℹ️ În toată această perioadă, spitalul nostru a testat un număr de 545 de pacienți, 275 de aparținătoare și 170 de cadre medicale ale spitalului, costurile fiind suportatate integral de către unitatea noastră medicală.

‼️ Vă asigurăm că măsurile pe care le-am adoptat sunt exclusiv pentru pacienți, pentru siguranța și sănătatea acestora! Suntem convinși că vom fi înțeleși corect, că în această perioadă de criză sanitară, prioritară este viața copiilor bolnavi și nu însoțirea acestora pe perioada internării, ocupând paturi necesare internării altor micuți. Facem un apel la rațiune și vă rugăm să vă amintiți că suntem un spital, care tratează afecțiuni grave prioritare în această perioadă!”

Previous Story

Brașov. Astăzi a murit o femeie infectată cu coronavirus

Next Story

Brașov. Teste coronavirus la Maternitate și Spitalul de Copii