Brașov. Teste coronavirus la Maternitate și Spitalul de Copii

Last Updated on mai 25, 2020 Președintele CJ Brașov anunță că alte două spitale vor putea face teste pentru depistarea coronavirusului.

Adrian Veştea: „Unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean Brașov vor putea efectua teste pentru depistarea CoVid-19 pe încă două aparate noi, care intră în uz începând de luna aceasta!
Brașov. Teste coronavirus la Maternitate și Spitalul de Copii 1

Astfel, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” a intrat în posesia sistemului automat de testare Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu CoVid-19, achiziţionat din fondurile alocate de Consiliul Judeţean Braşov.

Pe lângă echipamentul de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie, un analizor similar a fost achiziţionat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la începutul lunii aprilie, fiind în funcţiune în cadrul Staţionarului Tractorul.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov urmează să fie livrată o platformă Real Time PCR multiplex automată pentru detecţia rapidă a SARS-Cov 2. Toate aceste aparate au fost achiziționate din fondurile CJ Brașov, la solicitarea conducerilor spitalelor.

Dr. Mircea Preda, managerul Maternităţii braşovene, spune că mâine vor fi analizate primele probe, cele provenind de la personalul Laboratorului, iar spre sfârşitul acestei săptămâni va începe prelucrarea probelor recoltate de la pacientele internate.

„La nivelul spitalului am decis încă din data de 7 aprilie să testăm întregul personal medical, precum şi pacientele pe care le internăm, şi am făcut acest lucru printr-un contract încheiat cu un furnizor de astfel de servicii. De acum vom putea face testarea cu resurse proprii, ceea ce este un lucru foarte bun”, adaugă managerul Maternităţii.

Previous Story

Explicații. Spitalul de Copii Brașov: „În perioada epidemiei, am decis să internăm copiii bolnavi, în locul mamelor însoțitoare!  Am testat atât copiii internați, cât și pe aparținătorii acestora (dacă a fost cazul). Astfel, s-a creat un …”

Next Story

Accident Brașov. Mașină intrată în stâlp, pe pe bulevardul Mihail Kogălniceanu