Brașov. La pietonalul din Răcădău a apărut un ochi portocaliu. Îți place?

Last Updated on mai 24, 2020 Reacții diverse după ce la pietonalul din Răcădău a fost pictat un ochi. Primăria a zis că renovează pietonalul dar până acum acolo avem asfalt negru de autostradă și un ochi portocaliu.

Petre Ogrutan: „În zona recondiționată a pietonalului din Răcădău a apărut un desen cu un ochi, a cărui privire te face să te simți chiar mai rău decât atunci când ți se ia temperatura.

Brașov. La pietonalul din Răcădău a apărut un ochi portocaliu. Îți place? 1

(Pietonalul din Răcădău)

Mesajul ochiului poate avea două semnificații, una dacă a fost pictat de un artist al oficialilor (cetățeni, atenție cu cine votați, suntem cu ochiul pe voi) sau alta dacă a fost pictat de un artist în graffiti (candidați, atenție ce promiteți în campania electorală, suntem cu ochiul pe voi)”.

Mihai Nanu: „Las Răcădău sau Las Răcădinți. Să așteptăm zile mai calde, să vedem cum se va afunda lumea în asfaltul negru de autostradă. O plimbare pe acolo în miros de urină emanat de zidul cu ochi ce invită câinii să micționeze pe el, e o reală desfătare!”

Maxmilian Radu Munteanu
Băi, sunt dezamăgit de cât de încuiați sunt brașovenii când vine vorba de graffiti. Am lăsat și un comentariu despre asta pe postarea idiotului și sună fix așa:
”Să mă scuzi, dar cine naiba ești tu, ca să decizi unde e ”necesar” graffiti și unde nu? Asta e ultima problemă pe care o avem!

Într-un oraș în care arta și cultura sunt sufocate e binevenit orice spațiu în care te poți exprima. Ai idee că writerii brașoveni de graffiti sunt respectați în toată lumea? Ai măcar vreo idee despre graffiti? Sau ești pe filmul ”tinerii din ziua de azi” și ”get off my lawn!” deși ești tânăr???

Îmi aduce aminte de Amural și de cum aveau în plan oamenii de acolo să acopere cu picturi clădirile triste de apă, gaz și ce mai e pe După Ziduri. Primele reacții au fost ”este strigător la cer, cum să faci așa ceva?”, de parcă ălea ar fi edificii de neatins, ca Parthenonul.

Până la urmă le-au făcut și ele bucură ochiul an de an.
Scurt pe doi, să lăsăm arta celor care se pricep la artă! Brașovul ar putea avea graffiti-uri frumoase în destule locuri triste și urâte. Doar că una din probleme este că oamenii sunt conservatori și needucați în spiritul artei și urăsc tot ce nu înțeleg.

Mai călătoriți și dumneavoastră prin lume, domnule Olteanu! Și mai răsfoiți și niște cărți de istoria artei, că așa poate aflați că nu tot ce zboară se mănâncă și nu toate bufnițele sunt ceea ce par. ;)”

Previous Story

Care coronavirus? Tren CFR de la Brașov la București, plin de pasageri fără mască. Ce spun reprezentanții CFR

Next Story

(Foto) Așa poate arăta Brașovul peste 4 ani. Mihai Nanu: „Drumul Poienii în 2024. Dacă dați zoom, veți observa în mijlocul fave… cartierului și un giratoriu, deci e ce trebuie!”