Care coronavirus? Tren CFR de la Brașov la București, plin de pasageri fără mască. Ce spun reprezentanții CFR

Last Updated on mai 24, 2020 Tren CFR de la Brașov la București cu probleme. Mica relaxare de la 15 mai s-a transformat în marea relaxare. Magazinele sunt certate de ce iau temperatura clienților la intrare, Guvernul se chinuie să spună cine trebuie să poarte mască iar unii cetățeni nu au nici măcar un minim de instinct de conservare. S-au înghesuit în tren fără minime reguli de pandemie.

Imagini surprinse sâmbătă seară într-un tren CFR pe ruta Brașov – București arată că vagoanele sunt pline, iar mulți călători, care stau pe scaune unul lângă celălalt, nu poartă mască de protecție, încălcând ordinele emise de autorități pentru perioada stării de alertă din cauza COVID-19, anunță Hotnews. Reprezentanţii CFR Călători spun că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri şi că păstrarea distanţei fizice “ţine de nivelul de conştiinţă al fiecărui călător din acel tren”.

Tren CFR de la Brașov la București

Imaginile difuzate sâmbătă seară de Digi 24 dintr-un tren care a plecat de la Brașov și urma să ajungă la București arată că locurile sunt ocupate în totalitate, călătorii stând unul lângă celălalt, iar mulți dintre ei nu au mască.

Adrian Vlaicu, director de comunicare CFR Călători, spune că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri oferite, iar ceilalţi călători probabil că au abonamente sau “pur şi simplu s-au urcat în tren”.

“În această situaţie discutăm de o problemă generală. În al doilea rând, CFR Călători face filtre la urcarea în tren, deci verifică în capetele de secţie, acolo unde are personal, verifică legalitatea călătoriei, verifică existenţa biletului şi a rezervării. În funcţie de acestea noi facem şi suplimentări ale trenurilor în circulaţie, pentru a putea oferi cât mai multe locuri tuturor persoanelor care accesează trenul respectiv.

Şi mai există o situaţie: ca acei călători care fac parte dintr-o familie, care oricum nu poartă mască în casă, şi ceilalţi călători care lucrează împreună şi nu au această mască de protecţie, aceştia s-au grupat şi sunt împreună în grupuri în tren.

În rest, în aceste situaţii, păstrarea distanţei sociale ţine de nivelul fiecărui călător, de nivelul de conştiinţă al fiecărui călător, al fiecărui om care este în acel tren”, a afirmat reprezentantul CFR.

Potrivit acestuia, CFR Călători poate face filtre în zonele unde are personal, dar acesta este un tren Regio care opreşte în orice haltă şi călătorii respectivi nu se duc să îşi facă rezervare, astfel că CFR nu are nicio informaţie despre câţi oameni se urcă în acel tren.

Previous Story

Poluare Brașov. Libertatea: „Aerul toxic al unui oraș de munte. Cum a ajuns Brașovul pe locul 3 în topul celor mai poluate localități din România”

Next Story

Brașov. La pietonalul din Răcădău a apărut un ochi portocaliu. Îți place?