Brașov. Directoare de spital arestată 30 de zile după ce a furat scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente pe care le-a dus la un cămin de bătrâni pe care-l administra

Last Updated on mai 22, 2020 Directoare de spital arestată 30 de zile, este decizia judecătorilor brașoveni de vineri.

Directorul financiar-contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Diana Croitoru, a fost reţinută pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzată, de săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals intelectual sub forma instigării şi delapidare, anunță brasovmetropolitan.ro.

Directoare de spital arestată 30 de zile

„Ca stare de fapt, din februarie 2020, până în prezent, în calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în beneficiul și pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni Paradisul Montan din localitatea Moieciu, cămin care era administrat de aceeași persoană.

Produsele erau transferate cu ajutorul șoferului angajat la unitatea medicală. De asemenea, în luna aprilie, suspecta a divulgat informații confidențiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente” spun procurorii.

ELECTRA GHIZA jurnalist: „Delapidare și fals în vremea covidului.
Acuzații grave și revoltătoare la adresa directoarei economice a Spitalului de Neuropsihiatrie din Brasov! Procurorii spun că, începând cu luna februarie si până acum, Diana Croitoru ar fi luat din magazia spitalului medicamente și materiale sanitare (măști, mănuși chirurgicale, scutece) destinate pacientilor infectați cu Covid și le-ar fi dus la căminul de bătrani privat pe care îl deține în localitatea Moieciu.

Pentru transportul mărfii delapidate, spun anchetatorii, directoarea ar fi folosit chiar masina și soferul spitalului de stat. În plus femeia este acuzata că, pe perioada stării de urgență, si-a luat concediu medical deși nu era bolnavă și ar folosit pentru asta un certificat fictiv.

Acuzată de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, directoarea economică a Spitalului de Neuropsihiatrie a fost reținută pentru 24 ore în urma unor percheziti de amploare desfășurate ieri la Brașov. Alături de Diana Croitoru, mai sunt cercetati: șoferul spitalului (pentru complicitate la delapidare), un medic de familie și un medic infectionist (care ar fi acordat certificatele medicale fictive) si încă un angajat de la neuropsihiatrie care are ar fi beneficiat de concediu medical fără să fi fost bolnav.

Acuzații grave și revoltătoare la adresa directoarei economice a Spitalului de Neuropsihiatrie din Brasov! Procurorii…

Publicată de ELECTRA GHIZA jurnalist pe Joi, 21 mai 2020

În video, căminul de bătrâni privat unde ar fi ajuns medicamentele si materialele sanitare luate din magazia spitalului de stat”.

Previous Story

(Video) Cel mai iubit medic din Brașov, dr. Nicolae Olteanu, surpriză, la întoarcerea de la ‘ultima urgență’. “Tata” a ieșit la pensie în aplauzele colegilor

Next Story

Brașov. Premieră la Vama Buzăului! S-a născut primul pui de ren din România în captivitate