Un copil de 5 ani din Brașov, infectat cu coronavirus, a fost operat la Sibiu după o fractură de antebraț. „A trebuit să luăm combinezoane și ne să luăm toate măsurile de protecție împotriva coronavirusului. A durat …”

Un copil de 5 ani din Brașov, infectat cu coronavirus, a fost operat la Sibiu după o fractură de antebraț. „A trebuit să luăm combinezoane și ne să luăm toate măsurile de protecție împotriva coronavirusului. A durat …”

Medicul Cristian Neamțiu, șeful Secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, a declarat că băiatul operat a avut o fractură de antebraț, iar când a ajuns la Spitalul din Brașov i s-a făcut testul pentru coronavirus, care a ieșit pozitiv atât în cazul copilului, cât și în cazul tatălui, anunță Stirile TVR. 

copil de 5 ani din Brașov
(Un copil de 5 ani din Brașov, infectat cu coronavirus, a fost operat la Sibiu)

Pentru că intervenția nu era una urgentă, s-a luat decizia transferului de la Brașov la Sibiu, unde este singurul spital de pediatrie COVID din țară.

„Ne-am făcut meseria doar. Întâmplător, pacientul nostru era COVID pozitiv. E un copil de 5 ani, transferat de la Spitalul de Copii din Brașov cu fractură de antebraț, care a necesitat intervenție chirurgicală. Intervenția este una de rutină, pe care o facem în mod obișnuit în spitalul nostru, dar partea ieșită din rutină este cea cu echipatul și dezechipatul, ca să ne ferim de coronavirus.

A trebuit să luăm combinezoane și ne să luăm toate măsurile de protecție împotriva coronavirusului. A durat mai mult intervenția, cu tot cu echipat și dezechipat, cam trei ore. Copilul este bine, a rămas în supraveghere port-operatorie în zona de COVID a spitalului și va pleca la Brașov de îndată ce testele pentru COVID se vor negativa. Din punct de vedere ortopedic este bine, doar că nu va putea pleca decât când se negativează testele”, a spus dr. Neamțiu.

Întrebat dacă i-a fost teamă de o astfel de intervenție, medicul a declarat că s-a oferit voluntar.

Un copil de 5 ani din Brașov, infectat cu coronavirus, a fost operat la Sibiu

„Nu, nu mi-a fost teamă, nici mie, nici colegilor mei. Eu m-am oferit voluntar să fac parte din echipă, în așa fel încât medicii mai în vârstă să fie protejați”, a mai spus dr. Cristian Neamțiu.

Băiatul a fost transferat de la Brașov marți, iar miercuri s-a făcut intervenția chirurgicală. Micuțul și-a rupt mâna, iar când s-a dus la spital a fost testat pozitiv pentru COVID. Nici el, nici tatăl, care, de asemenea este infectat, nu au avut simptome.

Nu este prima reușită a Spitalului de Pediatrie, singurul pentru copii cu COVID din țară. În timpul epidemiei, la Sibiu a fost vindecat și cel mai mic pacient COVID, un bebeluș de 17 zile, din județul Alba.