Brașov. Adrian Veștea lovit de Mariana Câju. Tudor Benga (USR) câștigă mandatul de președinte al Consiliului Județean? Război în 3

Last Updated on mai 20, 2020 Adrian Veștea s-a lăudat atâta că el construiește Aeroportul Brașov încât este la un pas să piardă alegerile pentru șefia Consiliului Județean în fața lui Tudor Benga, de la USR. Asta pentru că Veștea a pierdut astăzi, oficial, Țara Făgărașului.

Nefinalizând Aeroportul în 4 ani, așa cum a promis, Adrian Veștea s-a bazat pe voturile PNL. Doar că, astăzi, Țara Făgărașului a „anunțat” că votează cu Mariana Câju la Consiliul Județean, așa că o parte mare dintre votanții PNL din țara Făgărașului nu mai votează cu Veștea.

Brașov. Adrian Veștea lovit de Mariana Câju. Tudor Benga (USR) câștigă mandatul de președinte al Consiliului Județean? Război în 3 1

Mariana Câju are suportul necondiționat al primarului PNL din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, care a dorit să candideze la șefia CJ în locul lui Veștea. Nu a fost lăsat de conducerea PNL. Primarul din  Făgăras are suportul și altor primari PNL din zonă, de aici comunicatul patetic tip Ceaușescu emis de PNL Brașov prin care anumiți primari își arată susținerea față de conducător. De parcă nu se știe că primarii joacă la mai multe capete.

Veștea este într-o mare încurcătură:
Pe municipiu, PNL îl ajută să fie doar pe locul doi, după USR, la mare distanță. PNL este vinovat de poluarea din oraș, susține necondiționat dorința primarului de a tăia mii de copaci în zona Tâmpa, susține construcția de blocuri pe dealurile din oraș, distrugerea Parcului Central pentru construcția unei parcări gigant. USR defilează în municipiu cu temele civice.

În județ, Veștea a pierdut țara Făgărașului iar ca efect de domino va pierde și zona Rupea. Va rămâne doar cu zona Râșnov-Bran, prea puțin pentru a câștiga un nou mandat.

Singura lui șansă este să închidă revolta de la Făgăraș.

Primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, citat de Făgărașul Tău:O susțin pe doamna Mariana Câju la președinția Consiliului Județean. Eu văd în doamna Mariana Câju un conducător al Consiliului Județean Brașov și îl văd ca un om cu viziune, care are capacitatea de a duce mai departe proiectele județului  Brașov și de a atrage finanțări importante pentru a dezvolta acest județ.

De ce aleg să o susțin pe doamna Mariana Câju? Prin prisma faptului că toți președinții Consiliului Județean ai județului Brașov până în momentul de față nu s-au aplecat asupra întregului județ.

Mai mult decât atât, au făcut în așa fel încât, zone importante din județ, de exemplu Țara Făgărașului sau zona Rupea, să nu le ajute, să le țină în subdezvoltare,  iar interesul politic al tuturor președinților a fost vizibil. Aș vrea să menționez faptul că Făgărașul întotdeauna, prin votul făgărășenilor, a dat președintele Consiliului Județean, uitându-ne în istorie. 

PNL Brasov: „Față de alegațiile d-nei Mariana Câju, de la Spitalul Municipal Făgăraș, care clamează faptul că ar fi susținută de, practic, toate forțele politice din județul Brașov – inclusiv de „majoritatea primarilor din PNL” – în intenția sa de a candida la președinția Consiliului Județean, Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal face următoarele precizări:

⛔ D-na Mariana Câju este liberă să își imagineze orice, să-și supraestimeze importanța propriei persoane și chiar să-și prezinte dorințele drept realitate. Are, de asemenea, dreptul inalienabil de a deveni un personaj amuzant, lansând afirmații năstrușnice, care nu au nici un fel de suport în realitate, cel puțin în ceea ce privește un așa-zis sprijin din partea reprezentanților Partidului Național Liberal.

Organizația Județeană Brașov a #PNL dezavuează încercarea d-nei Mariana Câju de a intra, efemer, în atenția unei părți a publicului prin asemenea alegații. Partidul Național Liberal are, de departe, cei mai mulți primari în județul Brașov și toți aceștia, împreună cu ceilalți membri ai organizației noastre, îl susțin pe președintele Consiliului Județean, dl. Adrian Veștea, ale cărui rezultate în cei 16 de ani de administrație publică vorbesc de la sine și a cărui candidatură pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Brașov a fost validată de Biroul Politic Național al PNL.

Prezentăm, în acest sens, câteva declarații:
↗️ #MaraMareș, deputat PNL, reprezentant al făgărășenilor în Parlamentul României: „ Oamenii buni se strâng în jurul oamenilor buni. Oamenii oportuniști, la fel, se strâng în jurul altor oameni oportuniști. Candidatura anunțată de d-na Câju are o singură valență, atât de evidentă de altfel, și anume aceea de a crea valuri și disensiuni politice. Dar aceste valuri și disensiuni dorite de d-na Câju și echipa dânsei nu vor putea niciodată să acopere munca multă și onestă a oamenilor buni. Eu fac parte din echipa celui mai bun președinte pe care l-a avut vreodată Consiliul Județean Brașov: #AdrianVeștea. Că este cel mai bun nu este doar o declarație, ci se vede cu ochiul liber, de la drumurile, spitalele și celalalte investiții ale CJ Brașov până la construirea Aeroportului, pe care mulți l-au promis, dar pe care doar Adrian Veștea îl face. Faptele vorbesc, doamna Cîju, iar eu vă spun doar atât: brașovenii și făgărășenii sunt oameni buni!”

↗️ #SorinTaus, primar PNL al localității Feldioara: „Nici nu am citit ce a declarat acea doamnă și nici nu mă interesează! Ca președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PNL din județul Brașov, afirm cu certitudine că toți primarii și consilierii locali și județeni liberali sunt alături de liderul nostru, dl. Adrian Veștea. Pentru că merită!”.

↗️ #FlorinIoani, primar PNL al localității Viștea: „Dacă ar fi măcar un sâmbure de adevăr în ceea ce afirmă d-na Câju, ar fi trebuit să aflu și eu, atât ca primar PNL, cât și ca președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, din care fac parte, între alții, și ceilalți primari liberali din zonă. Or, nu s-a pus problema. Sunt simple fabulații! Noi îl susținem, cum este firesc, pe dl. Adrian Veștea pentru un nou mandat, iar aici nu încap discuții!”

↗️ #GheorgheCristian, primar PNL al orașului Victoria: „Nici vorbă s-o susțin pe doamna aceasta! De unde până unde? Eu rămân fidel acelorași principii și valori, de aceea îl susțin din toată inima pe dl. Adrian Veștea. Este candidatul nostru și și-a pus amprenta cum n-a făcut-o nimeni din 1990 încoace pe dezvoltarea acestui județ”.

↗️ #DumitruFlucuș, primar PNL al localității Șinca Nouă: „Cred că d-na Câju încearcă o manipulare ieftină și care nu va duce la nimic. E prea gogonată afirmația cu primarii noștri care, chipurile, o susțin. De ce nu prezintă măcar o dovadă în acest sens? Vă spun eu – pentru că nu are! Păcat pentru dânsa că se coboară la acest nivel. Pe de altă parte, cred că primarul din Făgăraș ar fi bucuros să spună că și-a pus omul său la Consiliul Județean, că și-a pus omul său la spitalul din Făgăraș, că și-a pus om al său în altă funcție și așa mai departe. Cred, însă, că a trecut vremea unor astfel de mentalități și abordări. Oamenii trebuie promovați pe competențele lor, probate cu fapte și recunoscute de comunitate. Tocmai de aceea eu și ceilalți liberali din Țara Făgărașului și din întreg județul suntem alături de Adrian Veștea!”.

↗️ Partidul Național Liberal
Organizația Județeană Brașov”

Previous Story

Brașov. 333 de persoane vindecate de coronavirus din 646 persoane infectate. Situația pe spitale

Next Story

USR Brașov cere demisia imediată a lui Adrian Gabor, vicepreședinte CJ și membru PNL, trimis în judecată astăzi pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe