Breaking News

Brașov. A murit un bărbat infectat cu coronavirus. Situația epidemiologică din Brașov

(Last Updated On: May 30, 2020)

Autoritățile au anunțat sâmbătă decesul unui bărbat infectat cu coronavirus.

Deces 1252
Bărbat, 62 ani, municipiul Brașov.
Dată confirmare: 19.05.2020.

Brașov. A murit un bărbat infectat cu coronavirus. Situația epidemiologică din Brașov 1

Dată deces: 29.05.2020.
Comorbidități: AVC sechelar, Hemipareza dreapta, Diabet zaharat tip II, HTA std III, Dislipidemie.

Instituția Prefectului Județul Brașov: „BRAȘOV. BULETIN DE PRESĂ, 29.05.2020
■ COVID-19. Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 17 persoane sunt în carantină și 1.750 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală și-au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.

Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 370 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au executat peste 1600 de misiuni specifice.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii au acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, atragând atenția că numai împreună și respectând aceste reguli vom reuși să depășim cu bine situația creată de pandemie.

■ Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 4 amenzi contravenționale în valoare de 4.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

■ Reamintim că din data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricții și obligații menite să evite răspândirea epidemiei de COVID-19. Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul rămâne la fel de mare. De aceea, solicităm precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, purtarea mijloacelor de protecție individuală”.