Video Brașov. Au fost tăiate salariile la bugetarii de la Consiliul Județean! Urmează și la Primărie? „Să fim solidari cu mediul privat.  Prin această reducere salarială, am vrut să fie o dovadă de solidaritate, deoarece trecem prin momente grele, care țin de conștiința fiecăruia dintre noi…”

Last Updated on aprilie 3, 2020 Criticat pentru faptul că nu a luat în serios dotarea spitalelor, Adrian Veștea, președintele CJ, a anunțat vineri alte milioane care vor merge spre spitalele din subordine. O parte din aceste sume vor veni din tăieri salariale. Funcționarii de la CJ vor avea salariile tăiate cu 20%. Urmează și Primăria?

Premierul Ludovic Orban a declarat zilele trecute că nu este adeptul tăierilor salariale la bugetari. Și ministrul de Finanțe a spus că nu prea este de acord. Și totuși au fost tăiate primele salarii.

Video Brașov. Au fost tăiate salariile la bugetarii de la Consiliul Județean! Urmează și la Primărie? „Să fim solidari cu mediul privat.  Prin această reducere salarială, am vrut să fie o dovadă de solidaritate, deoarece trecem prin momente grele, care țin de conștiința fiecăruia dintre noi...” 1

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea (PNL), a anunțat că la nivelul autorității pe care o reprezintă și a instituțiilor subordonate a fost luată o decizie de solidaritate în vederea diminuării cheltuielilor de funcționare, în această perioadă în care întreaga țară se confruntă cu o criză caută de pandemia de COVID – 19. Astfel, salariile tuturor angajaților a fost diminuat cu 20%, fiind redus și programul de lucru la 32 de ore, informează bizbrasov.ro

 

Astfel, salariile tuturor angajaților a fost diminuat cu 20%, fiind redus și programul de lucru de la 40 la 32 de ore. „Cred că trebuie să fim cât se poate de realiști, și să fim solidari cu mediul privat. Suntem conștienți că nefuncționând economia vom primi mai puțin bani din cote defalcate. Este un efort comun pe care trebuie să-l facem. Este maximul pe care îl putem face, conform prevederilor Codul Muncii.

Am luat o serie de măsuri la toate instituțiile din subordine, astfel că la o parte dintre instiuții care nu își mai puteau derula activitățile din cauza pandemiei, cum ar fi instiuțiile de cultură, angajații au fost nevoiți să intre în șomaj tehnic. Prin această reducere salarială, am vrut să fie o dovadă de solidaritate, deoarece trecem prin momente grele, care țin de conștiința fiecăruia dintre noi.

Era obligația mea să prezint o situație reală și să fac un management de calitate, astfel încât să nu punem în pericol proiectele mari ale județului”, a subliniat Adrian Veștea.

Vezi aici Video, de la min 32:

Premierul Ludovic Orban, citat de stiripesurse.ro: „Personal, nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate. S-a văzut că nu numai că nu au oferit o soluție, dar au întârziat revenirea economică. Trebuie menținută puterea de cumpărarea a populației, trebuie injecții financiare în anumite domenii. Toate resursele trebuie folosite eficient”.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat joi la Digi24 TV că guvernul nu ia în calcul scenariul tăierii de salarii sau pensii, în contextul crizei economice care se întrevede. De asemenea, el a mai precizat că nici despre restructurări în sectorul bugetar nu se discută în acest moment.

„Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii”, a declarat ministrul Finanțelor joi, la Digi24 TV.

Previous Story

(Video) Donație la Spitalul din Codlea: O mare de flori. Erwin Albu: „În semn de recunoștință pentru cei din linia întâi, la spitalul nostru a fost o mare de flori dăruite cadrelor medicale, pacienților si fiecărui trecător. Cu atât mai mult cu cat …”

Next Story

Brașov. 124 bolnavi cu coronavirus. 866 la Suceava, 544 la București