Brașov. Spitalul Județean Brașov introduce tratamentul cu plasmă umană hiperimună pentru pacienții grav infectați cu coronavirus

Last Updated on aprilie 16, 2020 Pacienții brașoveni, grav infectați cu noul coronavirus, vor putea avea acces, în curând, la un tratament experimental, utilizat deja în mai multe țări din Uniunea Europeană, SUA şi China și care a fost autorizat, recent, și în România.

Tratamentul cu plasmă umană hiperimună va fi posibil, începând de săptămâna viitoare, ca urmare a demersurilor întreprinse de conducerea Consiliului Județean Brașov, cu privire la identificarea și asigurarea tuturor condițiilor necesare efectuării acestui tip de tratament,informează bizbrasov.ro.

Brașov. Spitalul Județean Brașov introduce tratamentul cu plasmă umană hiperimună pentru pacienții grav infectați cu coronavirus 1

Peședintele Consiliului Județean Brașov a semnat contractul de sponsorizare cu firma BESMAX PHARMA DISTRIBUTION din București, care va pune la dispoziția administrației publice județene, în mod gratuit, un echipament de plasmafereză (colectare de plasma umană), în vederea utilizării experimentale, în scop terapeutic, a plasmei umane hiperimune, recoltată de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți).

Terapia cu plasma umană hiperimună de la convalescenți este considerată soluția cea mai promițătoare pentru perioada imediat următoare, până la crearea și validarea unui vaccin anti-COVID-19 și a unui tratament medical standard. Principiul de bază e cunoscut de peste un secol și a fost aplicat și în alte cazuri de infecții virale (Ebola, de pildă); cei vindecați de COVID-19 dezvoltă anticorpi în sânge, care pot fi preluați împreună cu plasma lor și transferați în sângele pacienților aflați în stare critică, ajutându-i să lupte împotriva bolii.

”Mulțumim reprezentanților acestei firme, pentru sprijinul acordat în vederea asigurării tratamentului cu plasma umană, pacienților infectați cu noul coronavirus, aflați în stare critică din județul Brașov. Este un echipament care permite procesarea a 15 donări de plasmă, iar kiturile de colectare primite pentru recoltarea plasmei de la pacienții vindecați – ar ajunge pentru 2 (două) luni de funcționare fără întrerupere a echipamentului, timp în care ar putea fi tratați un număr de 3000 și 10.000 de persoane. Este responsabilitatea noastră să facem tot ceea ce putem, în această perioadă, pentru personalul medical din spitalele brașovene, angrenate în lupta cu infecția COVID-19 și, mai ales, să le asigurăm accesul la echipamente și terapii de ultimă oră” – a declarat Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Previous Story

Brașov. Alte 3 decese din cauza coronavirusului. O bătrână de 91 de ani a murit în ambulanță, în drum spre Spitalul Județean

Next Story

Brașov. De ce a refuzat George Scripcaru? Piețe volante în cartiere. Medicul Florin Orțan: „Oricât de jos ești in lanțul de comanda, părerea ta e importanta atunci când e pericol pentru toti! Înțeleg că …”