Brașov. O infirmieră infectată la Maternitate. „Nu există risc de infectare în spital!” spune șefa DSP Brașov

Last Updated on aprilie 23, 2020 Maternitatea Brașov face teste toate pacientele și cadrele medicale. Așa s-a descoperit că o infirmieră era infectată cu coronavirus, asimptomatică. Nu există risc de infectare în spital, spune șefa DSP Brașov.

La Maternitatea din Brașov s-au făcut 700 de testări în ultimele două săptămâni, pentru toate pacientele intrate și pentru tot personalul. În ceea ce privește cadrele medicale, s-au făcut câte două testări: una la intrare în tură, iar cea de-a doua la ieșire din tură.

Brașov. O infirmieră infectată la Maternitate. „Nu există risc de infectare în spital!” spune șefa DSP Brașov 1

Ultimul caz, cel al infirmierei testate pozitiv, aceasta a fost depistat la intrarea în tură și este internată într-un spital de suport pentru COVID-19 din Brașov.

„Domnul manager mi-a comunicat, astăzi, că este vorba despre o singură persoană, o infirmieră, s-au identificat contacții direcți și vor fi testați în următoarea săptămână. Nu există risc de infectare în spital!”, a explicat pentru brasovtv.com, șefa Direcției de Sănătate Publică din Brașov, doctor Andrea Neculau.

Previous Story

Aeroportul Brașov. S-a redeschis al doilea șantier. Adrian Veștea: „Sunt mulţumit de cum evoluează lucrurile în ceea ce priveşte construcţia terminalului şi am încredere că şantierul la cele nouă obiecte va …”

Next Story

Brașov. Vrei? Parcul Central fără arbori? Mihai Nanu: „Asa arata o parcare subterană mare. Se taie arborii de deasupra, se face o gaura de 7-8m care se betoneaza, se pun stâlpi de susținere, apoi se face capacul tot din beton și se amplasează gurile de aerisire din loc în loc. Apoi se pune un strat de 60-80 cm de pământ pe care …”