Brașov. Mihai Nanu: „Cică băgam 2 milioane de euro in amenajarea unui parc în gaura barajului de la Iepure, o lucrare hidrotehnică realizată cu cap la timpul ei, de corectare a torenților, să nu vină viitura peste locuitorii din Răcădău”

Last Updated on aprilie 15, 2020 Primarul Brașovului a anunțat astăzi că s-a semnat un contract de două milioane de euro pentru u proiect care va crește standardului de viață, proiect finanțat prin programul de reducere a poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. În Răcădău. Unde se știe că (nu) este cel mai poluat loc din Brașov. Probabil păsările din zonă fac un zgomot insuportabil și trebuie reduse la tăcere.

Mihai Nanu: „Cică băgam 2 milioane de euro in amenajarea unui parc în gaura barajului de la Iepure, o lucrare hidrotehnică realizată cu cap la timpul ei, de corectare a torenților, să nu vină viitura peste locuitorii din Răcădău.

Brașov. Mihai Nanu: „Cică băgam 2 milioane de euro in amenajarea unui parc în gaura barajului de la Iepure, o lucrare hidrotehnică realizată cu cap la timpul ei, de corectare a torenților, să nu vină viitura peste locuitorii din Răcădău” 1

Oficial, proiectul se încadrează pe axa ce vizează reducerea poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Păi proiectul acela este între două păduri (Tâmpa și Kermen) și singurul zgomot ce ar putea fi redus în zonă este ciripitul mierlelor. În cartiere, intre betoane, n-ar face un parc adevărat. Degradarea continuă!

P.S.: Rugați-vă să nu vină viitura aia cum vine periodic prin Șchei!”

George Scripcaru: „Astăzi (ieri n.n.) am semnat un nou contract de finanțare nerambursabilă prin POR. Este vorba de un proiect ce își propune să creeze în zona La Iepure un spațiu atât pentru practicarea ciclismului, în special pentru copii, cât și pentru petrecerea timpului liber.

Este o perioadă grea și complicată pentru toți oamenii. Este adevărat că mare parte din atenție și din resurse le concentrăm pe lupta împotriva răspândirii coronavirusului, dar este cazul să ne gândim și la ce vor face brașovenii după ce această perioadă va trece. De aceea am luat decizia ca toate investițiile cu finanțare europeană nerambursabilă se se deruleze conform graficului.

Este foarte important să realizăm aceste proiecte pentru că ele înseamnă investiții în creșterea standardului de viață pentru toți cetățenii Brașovului, astfel încât fiecărui brașovean să îi placă să locuiască în orașul său, dar și locuri de muncă noi.

Unul dintre obiectivele noastre principale este acela de a crea o altă percepție asupra transportului, prin crearea unor alternative la transportul cu autoturismul propriu. Ne concentrăm foarte mult pe modernizarea transportului în comun, astfel încât acesta să fie principala alternativă de transport a Brașovului. Al doilea sistem de transport pe care mizăm este cel al transportului cu bicicleta.

Două dintre proiectele de finanțare, care au fost deja semnate, vizează amenajarea a două benzi dedicate pentru biciclete, care să lege mai multe cartiere ale Brașovului cu zona centrală. Și acest nou parc, din zona La Iepure, are drept componentă principală dezvoltarea acestui tip de transport, dar vizează și partea de învățare, inclusiv a modului în care circuli pe o bandă de circulație în oraș.

El presupune și amenajarea unor trasee pentru biciclete care să respecte aceleași marcaje și semnalizări ca cele din trafic. În felul acesta, copiii vor învăța să circula corect, să respecte regulile de circulație și să meargă cu bicicleta în condiții de siguranță.

Advertisements
Previous Story

Brașovul de ce nu poate? Primăria Oradea a comandat două avioane cu echipamente medicale! Două avioane TAROM au decolat de pe aeroportul din Shanghai – China

Next Story

Ionel Luca: „BRAȘOVUL pierde păduri. Poze făcute dinspre Calea București spre strada Carpaților si strada Panselelor (Metrom). Deși am tot auzit si văzut, parca eram rupt de realitate. Acum vreo doua luni am observat …”