Brașov. Marius Vintila: „Am ieșit alaltăieri din casă.. Am fost șocat să observ că viața și-a reluat cursul. Stațiile de autobuz relativ pline, străzile, cam ca într-un weekend obișnuit, șoferii brașoveni au reluat cursele în viteză spre trecerile nepăzite, în jocul de “chicken” cu pietonii. Poliția, pe nicăieri. Situație normală. O persoană care ar …”

Last Updated on aprilie 26, 2020 Brașovul are probleme serioase cu coronavirusul, sunt și puțin paturi ATI, dar asta nu-i sperie pe unii brașoveni care ies din case ca în vremurile bune. În alte județe s-a impus purtarea măștilor obligatorii, la Brașov nu, relaxare totală.

Marius Vintila: „Am ieșit alaltăieri din casă să duc niște acte undeva. Drum cu bicicleta, mai lung decît de obicei. Am fost șocat să observ că viața și-a reluat cursul. Stațiile de autobuz relativ pline, străzile, cam ca într-un weekend obișnuit, șoferii brașoveni au reluat cursele în viteză spre trecerile nepăzite, în jocul de “chicken” cu pietonii. Poliția, pe nicăieri. Situație normală.

Brașov. Marius Vintila: „Am ieșit alaltăieri din casă.. Am fost șocat să observ că viața și-a reluat cursul. Stațiile de autobuz relativ pline, străzile, cam ca într-un weekend obișnuit, șoferii brașoveni au reluat cursele în viteză spre trecerile nepăzite, în jocul de “chicken” cu pietonii. Poliția, pe nicăieri. Situație normală. O persoană care ar ...” 1
(foto Mediafax)

O persoană care ar ieși acum din comă, după 2 luni, s-ar întreba doar de ce toată lumea poartă măști (nici măcar!). Dar ce vreau să întreb eu este ce se va întîmpla cu noi, “fraerii” ăștia care vor respecta și de acum încolo normele carantinei și se vor feri cu metodele deja cunoscute, conștienți fiind de o boală extrem de molipsitoare și periculoasă, pe care toată lumea, inclusiv guvernele, a ales să o ignore?

Că dacă mai țineți minte, acu’ două luni cînd a început nebunia, ceea ce ni se spunea oficial despre boală era cam opusul a ceea ce ni se spune acum… în condițiile în care “vîrful pandemiei” nu a fost atins. Mai multe, în episodul viitor. Dacă e.

LE: am aflat între timp ce se va întîmpla cu noi, ăștia…Va trebui să înghițim tot felul de comentarii greșite la toate nivelurile, fără logică și rațiune, dar mai ales lipsite de empatie, care să ne arate, “părintește”, că altfel “nu se poate”.

Pe voi, cei care bateți din picior să ieșiți odată din case, nu vă rog decît să vă gîndiți cum ar fi ca cineva să moară doar fiindcă a dat tantrumul în voi și nu ați mai avut răbdare încă o lună.

La fel cum cocalarul care “o calcă” pe șosea riscă, prostește, și viața partenerilor de trafic. Iar dacă credeți într-adevăr că omul este un animal de comunitate și că nu poate trăi fără ea, aflați și că traiul în comunitate nu e doar hăhăială, ci presupune și responsabilitate.

Însă cînd ești obișnuit să nu dai nimic comunității este greu să îți imaginezi că, fără să vrei, ai putea da ceva. De data asta, o boală”.

Potrivit Digi 24, noul coronavirus are o rată de mortalitate de 5 la sută în România. Pe de altă parte, din cele 10.635 de cazuri înregistrate până acum, 2.890 de persoane au fost declarate vindecate, ceea ce ar însemna cam 27 la sută.

Previous Story

Brașov. 46 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Numărul mic al paturilor de ATI de la Braşov “ţine de managementul local”, spune ministrul Sănătății

Next Story

Brașov. Incendiu în Schei. O mamă cu trei copii a rămas fără casă. Poți ajuta? „Mada a reusit ca o super-mamica sa scoata copiii in pijamale pe geam in strada si a sarit si ea. Fara nimic altceva decat telefonul din buzunar. …”