Brașov. Al doilea deces al unui bolnav cu coronavirus

Last Updated on aprilie 10, 2020 Ministerul Sănătății a anunțat al doilea deces al unui bolnav cu coroanvirus.

Deces 248
Bărbat, 60 ani din județul Brașov.
În data de 26 martie 2020, a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, în același salon cu un pacient care revenise din Franța.

Brașov. Al doilea deces al unui bolnav cu coronavirus 1

Confirmat pe 03.04.2020 în laboratorul Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.
Pacientul a fost reinternat pe data de 07.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe – Secția ATI cu diagnostic Pancreatită acută cu tendință de abcedare. Pneumonie interstitială cu COVID-19. Insuficiență respiratorie acută.

Decedat pe 08.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: Tumora de cap de pancreas. Diabet zaharat insulino-dependent. HTA. Ulcer gastric operat”.

În ceea ce privește primul deces din cauza coronavirusului, Spitalul Județean anunță că pacientul a venit infectat la spital, în perioada de incubaţie a virusului. 50 de cadre medicale testate de urgenţă, secţiile reorganizate

Spitalul Județean, potrivit bzb.ro.: „Nici un cadru medical din SCJU Braşov nu a fost infectat până la această dată, cu toate că toţi ne expunem zilnic!!! Dar datorită măsurilor de protecţie individuală şi a responsabilităţii cu care lucrăm, am reuşit să prevenim acest lucru!!!

Un bolnav, purtător și asimptomatic la început, poate fără link epidemiologic, dar care a contractat virusul comunitar, poate da peste cap un întreg serviciu medical!!! De aceea se impune o anchetă epidemiologică strictă și izolarea la domiciliu a personalului medical de contact, până la aflarea rezultatelor testării! În urma acestui incident, noi am fost obligați să testăm de urgență aproximativ 50 de cadre medicale și să reorganizăm serviciul pe secțiile de unde acestea provin!

Pentru confirmarea primului test am mai recoltat un test și de la pacientul decedat!”

Previous Story

Ești de acord? Medicul Dan Grigorescu: „În maxim 48 de ore ar trebui statuată purtarea obligatorie a măștilor și în Brașov. Pretutindeni în spațiile publice!”

Next Story

(Foto) Accident Brașov. Autoturism răsturnat în intersecție