Spitalul Făgăraș amenințat cu „legea penală” pentru că refuză să primească bolnavi cu coronavirus din Brașov. Lucian Mindruta: „Spitalul, ca o carciuma selecta: “Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii!” Da. La Fagaras se intampla”

(Last Updated On: April 1, 2020)

Spitalul Municipal Făgăraş refuză preluarea pacienţilor cu COVID-19 di Brașov acuzându-i de crimă pe șeful CJ și Prefect. Guvernul le transmite „dosare penale”. Oare germanii ce ar trebui să spună pentru că spitalele lor preiau pacienți grav bolnavi din Italia? Și cum de medicii germani nu refuză pacienții din Italia, de la sute de kilometri, nu de la 60 de kilometri.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii spitaliceşti, Mariana Câju, a afirmat, conform unui comunicatului citat de Agerpres, că includerea spitalului pe lista celor suport „contravine spiritului Ordonanţei militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava şi localităţile limitrofe”, adăugând că „virusul trebuie izolat, nu diseminat”.

Spitalul Făgăraș amenințat cu „legea penală” pentru că refuză să primească bolnavi cu coronavirus din Brașov. Lucian Mindruta: „Spitalul, ca o carciuma selecta: “Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii!” Da. La Fagaras se intampla” 1

„Nu înţelegem de ce acest virus trebuie “importat” de la Braşov la Făgăraş, unde nu există pacienţi confirmaţi cu acest virus. Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii. Cer să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitatea acestor domni – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii – care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraş”, a spus Câju.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că unitatea medicală nu poate refuza pacienții care au coronavirus, fiind desemnat spital de suport, informează Digi 24.

„Este un ordin care se aplică, nu se fac excepții. Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale, în funcție de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 și CP”, transmite GCS și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Lucian Mindruta: „Spitalul, ca o carciuma selecta: “Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii!” Da. La Fagaras se intampla”.